Romanlardan ‘strateji planına’ tepki

Romanların sorunlarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan strateji planına tepki gösteren Marmara Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Sinan Karaca, “Yeni yayımlanan bu belgenin Romanlar tarafından karşılığı yok hükmünde. Olmayan bir şey için Türkiye’de belge yayımlamak sıradan bir hale gelmiştir. Hükümetin samimiyetine ve bu planı uygulayacağına hiçbir Roman inanmıyor” dedi.

Yayınlanma: 15.12.2019 - 02:00
Romanlardan ‘strateji planına’ tepki
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bir kez daha “Roman açılımına” yönelik genelge yayımlandı. İlgili bakanlıklardan sorunların çözümü için gerekli gayretin gösterilmesi istenirken, Romanlar ise strateji planına tepki gösterdi.

Marmara Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Sinan Karaca, 2010-2011 yılları arasında siyasi parti gözetmeksizin 150’ye yakın Roman Sivil Toplum Örgütü’nün bir araya gelerek 70 sayfalık bir rapor hazırladığını anımsatarak, “Barınma, istihdam, güvenlik, erken yaşta evlilik gibi sorunların çözümlerine yönelik hazırlanan rapor dönemin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Fatma Şahin’e iletildi. Hükümet acele bir şekilde 70 sayfalık raporu 19 sayfaya indirdi. 2016-2021 yılları arasında Romanlara yönelik bir strateji planı hazırlandı ama bütçeye konulmadı. Yeni yayımlanan strateji belgesinde de herhangi bir bütçeden bahsedilmiyor. Romanlar üzerinden bir demagoji yapılıyor. Sadece resmi bir evrak yayımlandı ve arkası boş. Romanları kandırmak için yapılan bir” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler