Kayıp yakınları: Adaletsizlik bizi yine yıktı

1990’lı yıllarda işlenen 17 faili meçhul cinayetin sorumlusu olarak yargılanan Mehmet Ağar’ın da aralarında yer aldığı 17 sanığın önceki gün görülen davada beraat etmesine kayıp yakınları tepki gösterdi.

Yayınlanma: 15.12.2019 - 02:00
Kayıp yakınları: Adaletsizlik bizi yine yıktı
Abone Ol google-news

1994 yılında kaçırılıp öldürülen Adnan Yıldırım’ın kızı Leyla Yıldırım, “Bizler adalet istemek için duruşmadaydık. Ancak sanıklar yoktu. Bu ülkede adalet yalandan ibaret” dedi. Karanlık bir dönemin aydınlatılmasının önüne geçildiğini söyleyen Yıldırım, “Mehmet Ağar ve diğer sanıkların kollandıkları mahkeme sürecinde daha da netleşti. Mahkeme katillerin aklanması için fırsata dönüştürüldü. Bir anda mahkeme heyeti ‘Biz kararı verdik’ dedi. Her şey ortadaydı. Üzeri kapatılmak istendi ve kapatıldı. Bu ülkede adalet yalandan ibaret. Bu dava burada bitmedi” dedi.

KATİLLERLE YÜZLEŞEMEDİM

1994’te kaçırılarak öldürülen Ankara Altındağ İlçesi Nüfus Müdürü Mecit Baskın’ın oğlu avukat Eren Baskın ise duruşmalardaki en önemli konulardan birinin aleniyet ve yüz yüze gelmek olduğuna dikkat çekerek “Babamın katilleriyle yüzleşemedim. Duruşmaya gelmediler. Mahkeme heyeti ‘delil yok’ diyerek duruşmayı bitirdi. Şu an hukuki olarak yapabileceğimiz bir şey yok. Ancak sadece ‘ah’ dileyebiliyoruz. Ama herşeye rağmen küçük bir umut dahi olsa karara itiraz edeceğiz. Herkes şunu bilsin, adalet talep etmekten vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

ZULME İTİRAZ ETMEYE DEVAM

Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 768. kez İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi önünde bir araya geldi. Bu haftaki eylemde 1991 yılında Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Çukurlu köyünde gözaltına alınarak kaybedilen 36 yaşındaki İbrahim Demir ve 39 yaşındaki Agit Akipa’nın faillerinin yargılanması talep edildi. Yapılan basın açıklamasında, “Bize yapılan bu kolektif zulmü ifşa etmekten vazgeçmeyeceğiz” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler