NKP Sözcüsü Karataş: ‘Nükleere inat, yaşasın hayat’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu, Sinop Nükleer Santral Projesi gündemiyle toplandı. Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Sinop Sözcüsü Zeki Karataş, ÇED toplantısına NKP temsilcilerinin bir kısmının alınmadığını belirterek, “Halkın görüşleri alınmadan, oldu-bittiye getirilerek oluşturulan ÇED raporunun ele alındığı bu toplantı yasa dışıdır. NKP Bileşenleri olarak, Sinop’ta, Mersin’de, İğneada’da nükleer santral kurdurmayacağız. Nükleere inat, yaşasın hayat” dedi.

Yayınlanma: 16.12.2019 - 15:34
NKP Sözcüsü Karataş:  ‘Nükleere inat, yaşasın hayat’
Abone Ol google-news

Nükleer Karşıtı Platform’un (NKP); Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nun Sinop Nükleer Santral Projesi ÇED Raporu gündemiyle 10 Aralık’ta Ankara’da toplanması üzerine, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası’nda (EMO) basın toplantısı düzenledi. Toplantıya NKP Yürütme Kurulu adına Erhan Karaçay, EMO Yönetim Kurulu Yazmanı İbrahim Saral, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP milletvekilleri Barış Karadeniz, Orhan Sarıbal; HDP Milletvekili Murat Çepni, Prof. Dr. Aziz Konukman, Mersin NKP Sözcüsü Aycan Özkan ve Sinop NKP Sözcüsü Zeki Karataş katıldı. Karataş, ÇED toplantısına NKP temsilcilerinin bir kısmının alınmadığını belirterek, “Halkın görüşleri alınmadan, oldu-bittiye getirilerek oluşturulan ÇED raporunun ele alındığı bu toplantı yasa dışıdır. NKP Bileşenleri olarak, Sinop’ta, Mersin’de, İğneada’da nükleer santral kurdurmayacağız” dedi.    

‘TEK TARAFLI BİLGİLENDİRME YAPILIYOR’

Sinop Nükleer Santrali’nin çevresel etkilerine yönelik yapılan “Sinop halkını bilgilendirme toplantısına”, halkın alınmadığının altını çizen Karataş, toplantıda tek taraflı, yanlı bir rapor hazırlandığını belirtti. Hükümetin, Sinop’un İnceburun mevkiinde kurulması planlanan santrale yönelik ısrarını hız kesmeden sürdürdüğünü belirten Karataş, “Halkı yanlış bilgiler vererek yanıltan hükümet, enerji ihtiyacını gerekçe göstererek, ülkemizin geleceğini yok etmektedir. Ülkemizde, ‘milli enerji’ politikaları ve savunma ihtiyacı bahane edilerek, yerli işbirlikçileri ve nükleer lobilerin desteği ile elektrik enerjisi senaryolarının her gün biri sahnelenmektedir” dedi. Karataş, şunları kaydetti:

“Nükleer santrallerin gerekliliği konusunda tek taraflı bilgilendirmeler yapılarak halk aldatılmakta; Mersin-Akkuyu, Sinop- İnceburun ve Kırklareli-İğneada’da halkın onayı alınmadan, uzman görüşü olmadan, tüm itirazlara inat projeler hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Üstelik yanı başımızda yaşanan Çernobil faciası ve Fukuşima’ya rağmen. Dünyada ve ülkemizin hiçbir yerinde nükleer santral istemiyoruz. Hükümetin hukuksuz, kapalı kapılar ardında aldığı kararlara itiraz ediyoruz. Nükleer santral inşaatlarının bir an önce durdurulmasını, nükleer silahların ülkemize sokulmamasını, ülke ekonomisinde bu projeler için ayrılan kaynakların halkın ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmasını; eğitim, bilim ve teknolojiye yatırım yapılarak ‘çağ atlamayı’ talep ediyoruz. Bizler, NKP bileşenleri olarak; ülkemizde kurulması planlanan sadece nükleer santraller ve nükleer silahlara yönelik değil, devlet desteği ile sermayenin talanına açılan doğaya yönelik de mücadele ediyoruz. Ulusal ve yerel yandaş şirketlerin, kar hırsı ile doğayı, kamusal alanları elimizden almasına izin vermeyeceğiz. Mücadele eksenimizi genişleterek ülkemizin tüm değerlerini var gücümüzle savunacağız. Kapitalizmin kirli emellerine Ülkemizi feda etmeyeceğiz. Nükleere inat yaşasın hayat!” ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler