Ekrem İmamoğlu: 'Kanal İstanbul işbirliği protokolü'nden çekildik

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi. İmamoğlu ayrıca, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili önceki yönetimin imzaladığı protokolden çekildiklerini dile getirdi.

Yayınlanma: 23.12.2019 - 11:27
Abone Ol google-news

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanlığının ilk altı ayını düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi.

İmamoğlu, konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi. 

İmamoğlu'nun şunları söyledi:

Bir konuya değinmek istiyorum. CHP'li belediye başkanlarımıza yönelik bir saldırı söz konusu. Bu saldırı ne yazık ki Ankara'da bir gelenek haline gelmiş. Bu baskıyla birlikte politikaların engellenmesine yönelik bir gelenek ortaya konmuş. Kaygıyla izlediğimiz bir süreç. Mansur Yavaş'a karşı sürdürülen iftira ve soruşturma sürecini buradan kınıyorum. Bu kampanyaların sonuçsuz kalacağına olan inancım tamdır. Mansur Yavaş'ın her zaman yanında olduğumuzu ve kendisini desteklediğimizi buradan ifade ederim. Urla Belediye Başkanımız'ın tutuklanması ve yerine  kayyum atanmasını da protesto ediyorum.

FAYTON AÇIKLAMASI 

İmamoğlu, Adalar'daki faytonların kalkacağını da açıkladı.

İmamoğlu, ''Faytoncularla görüşülüyor. Yaz aylarından itibaren ulaşım elektrikli ve lastikli araçlarla yapılacak. Fayton kalkıyor. Adalıların talebi üzerine 35 tane turistik ve simgesel fayton hizmeti için görüşme sürüyor'' diye konuştu.

"KANAL İSTANBUL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜNDEN ÇEKİLİYORUZ"

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili önceki yönetimin imzaladığı protokolden çekildiklerini dile getiren İmamoğlu, "Neyin ihalesini yapıyorsun, hangi ÇED raporundan bahsediyorsun? Bizden önceki yönetimin imzası bulunan Kanal İstanbul İşbirliği protokolünden çekiliyoruz. Ocak’ın ilk haftasından Kanal İstanbul Çalıştayı’nı yapacağız. Sahada araştırmalarımız var süreci devam eden.Bu konuyla ilgili yetişirse çarşamba günü açıklama yapabiliriz. Mevcutta yürüyen iş ve işlemler var. İhbar olduğunda takip ettiğimiz işler var. Bu konularda birçok suç duyurusunda bulunuldu. İBB olarak kurumsal olarak yapılmış işlerle ilgili nasıl suç duyurusunda bulunabiliriz şeklinde bir çalışma olmadı. Bazı konularda belediye, bazı konularda emniyet yetkili. Daha büyük uyuma ve işbirliğine ihtiyacımız var. Bu konudaki uyumluluk süreci ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.  Bürokratik baskı olduğu ortada. Bize kanunda yetki verilmesine rağmen genelge nedeniyle yapamıyoruz. Ama ben baskı hissetmiyorum. Baskı falan hiç umrumda değil. İBB önerir, bakan onaylar. Neden onaylamıyorsunuz? Tüy gibi hafif hissediyorum kendimi 16 milyon arkamızda" diye konuştu.

"CEMEVLERİNİN İBADETHANE STATÜSÜNE KAVUŞTURULMASI İÇİN ADIMLARIMIZI ATIYORUZ"

İmamoğlu’nun cemevlerinin statüsünü İBB meclisine getireceklerini söyledi. İmamoğlu, “Cemevlerinin İstanbul’un tamamında ibadethane statüsüne kavuşturulması için adımlarımızı atıyoruz. Benim hayalimdeki İstanbul, hoşgörü ve barışla kenetlenmiş, bir arada yaşama sevinci ve huzuruna kavuşmuş bir İstanbul” diye konuştu. Suriyeli sığınmacılar konusuna da değinen İmamoğlu, seçimin hemen ardından, İBB’nin ‘Göç Birimi’ stratejisinin oluşturulması için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Bu amaçla yaptıkları çalışmalardan örnekler veren İmamoğlu, “Tüm bu toplantıların sonunda İBB tarihinde ilk kez ‘Göç ve Uyum Eylem Planı’ oluşturmaya yönelik alt yapı oluşturmuş ve bu alanda eylem planı çalışmalarına başlamış olduk” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler