Elazığ’da üst üste 22 artçı deprem!

Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin Malatya, Elazığ, Diyarbakır gibi çevre illerden de hissedildiği öğrenildi. Depremden sonra gün boyunca toplam 22 artçı deprem meydana geldi.

Yayınlanma: 27.12.2019 - 10:11
Abone Ol google-news

AFAD, Elazığ’da saat 10.02 sıralarında merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesinde 4.9 şiddetinde deprem meydana geldiğini bildirmişti. 4.9’luk depremin ardından artçılar da geldi. AFAD’dan alınan bilgiye göre, akşam saatlerine kadar 4.9’luk deprem sonrasında 1.1 ile 3.8 arasında şiddeti değişen 22 artçı deprem meydana geldi.

5 EV HASAR GÖRDÜ

Deprem nedeniyle Sivrice ilçesi Gözeli Köyü çevresinde 5 ev hasar gördü. Kent merkezinde ise 1 binanın sıvaları döküldü. Öte yandan bazı köylerde de bir kaç evin eklenti yerlerinde yıkılma oldu. 

SARSINTILAR DEVAM EDİYOR 

İlk depremin ardından 10.11'de 3,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem aynı bölgede meydana geldi. 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından 10.23'te bu kez de 3,5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Elazığ'da deprem nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

ELAZIĞ VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım depremin ardından yaptığı ilk açıklamada herhangi bir olumsuz durumun olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: Bütün ekipleri sevk ettik. AFAD, Kızılay, Jandarma sahadalar. Hiçbir olumsuzluk yok çok şükür. Daha önce 5,2 büyüklüğünde deprem olmuştu. Bazı hasarlar olmuştu. Muhtarlarla arkadaşlarımız irtibat halinde, ben de bölgeye geçiyorum.

Bu tür depremlerden sonra her zaman artçılar olur. Vatandaşımız sakin olsun. Bütün ekiplerimizi yönlendirdik, köylere geçiyorlar. Merkezde bir sıkıntımız yok. Bütün tedbirleri aldık, gelişmeleri takip ediyoruz. 

"1 SAAT DIŞARIDA KALIN"

Elazığ’daki depremin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Şükrü Ersoy uyardı: "Birkaç yıl önce bu bölgede yine depremler olmuştu. Yakınında Doğu Anadolu fayı var. Burada yine büyük depremler oluşturabilecek yerler var Elazığ çevresinde. Zaten Hazar Gölü'nün oradan da geçiyor. Bu depremler normal. Çünkü kırılmamış pek çok bölge var. Dolayısıyla bunlar çok olağan, beklenmedik depremler değil. Depremlerin sonrası gelmez diyemeyiz. Gelecek büyük depremleri önceden söyleyemiyoruz. Herhangi bir evin yıkılacağını düşünmüyoruz ama herkes hissetmiştir. Herkes sokaklardadır şu an. Ben hep şunu tavsiye ederim. 4'ün üzerinde bir deprem olduğu zaman 1 saat dışarda kalmalarını tavsiye ederim. Daha büyüğü gelecekse sokakta olmaları tavsiyesinde bulunurum. Ancak büyük deprem gelir demek mümkün değil" dedi. 




İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler