Nurcan'ı 11 kurşunla öldürdü: Müebbet hapis cezası bozuldu

İstanbul’da Nurcan Arslan’ı 11 kurşunla öldüren ve aldığı müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Abdullah Melih Barış’ın yargılanmasına 7 Ocak tarihinden yeniden başlanılacak.

Yayınlanma: 03.01.2020 - 15:34
Abone Ol google-news

"TÜRKİYE DE KADIN ÖLDÜRMEK SUÇ SAYILMIYOR" 

Yargıtayın “cinayet tasarlanmadan işlendi” gerekçesiyle müebbet hapis cezasını bozmasına tepki gösteren Arslan’ın kız kardeşi  Gülcan Arslan , “Yargıtay katilden yana oldu. Türkiye de kadın öldürmek suç sayılmıyor. O yüzdende adaletin sağlanabilmesi için mücadele etmek zorundayız. Herkesi 7 Ocak tarihinde Bakırköy Adliyesinde görülecek duruşmamıza davet ediyorum ” dedi. 

KARAR YARGITAYCA BOZULDU 

İstanbul Küçükçekmece de Nurcan Arslan, 30 Ocak 2016 tarihinde sokak ortasında ruhsatsız silahla 11 kurşun ile Abdullah Melih Barış tarafından öldürüldü. 2 yıl süren adalet mücadelesinin ardından Barış, iyi hal indirimi uygulanarak müebbet hapis aldı ancak yargıtay geçtiğimiz ekim ayında kararı bozdu. 

"BU KENT KADIN MEZARLIKLARIYLA DOLDU" 

Yargıtayın bozma gerekçesine tepki gösteren Nurcan Arslanın kız kardeşi Gülcan Arslan ve avukatı Gülhan Kaya İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) taksim şubesinde dün basın açıklaması yaptı. Açıklamaya HDP milletvekili Hüda Kaya, Oya Ersoy ve HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut destek verdi. Basın açıklamasını okuyan Gülcan Arslan, kadın cinayetlerinde yargıtayın katilin tarafını tuttuğunu öne sürerek “ Kadın mezarlıkları ile doldurduğunuz bu kenti başınıza biz kadınlar yıkacağız. Emine Bulut’un çığlığı kulaklarımızdayken Ceren Özdemir cinayetine üzülüyorken, yargı Nurcan'a sıkılan 11 kurşunu yetersiz bir delil görüp iki buçuk yıl süren adalet mücadelemizi bozdu. Yargıtay katilden yana oldu. Türkiye de kadın öldürmek suç sayılmıyor. O yüzdende adaletin sağlanabilmesi için mücadele etmek zorundayız” diye konuştu.  Avukat Gülhan Kaya,  “ Abdullah Melih Barış’ın cinayeti tasarlayarak öldürdüğünü  tüm belgeler kanıtladık. Dosya da muhtar olan Barış’ın  ruhsatsız silah alıp Tokattan İstanbul'a gelmesi ve Nurcan’ ı tehdit eden mesajları yer alıyor. Delillere şahitlere rağmen yargıtay kararı bozdu. Ve şimdi yargıtay tekrardan yargılama sürecine başlayarak 11 kurşuna tahrik indirimi mi uygulanacak ? Devlet failleri yargılamak yerine ödüllendirmeye tercih ettiği sürece genelgelerle kadın cinayetlerini durdurulamaz. Devlet faillere ödül gibi cezalar vererek kadın cinayetlerini durduramaz ” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler