Kilyos'ta balıkçı teknesiyle tanker çarpıştı!

Kilyos açıklarında sabah saatlerinde Rus bayraklı tankerle gemici teknesi çarpıştı. Batan balıkçı gemisindeki 3 kişi kurtarılması çalışmasının sürdüğü belirtildi.

Yayınlanma: 10.01.2020 - 08:36
Kilyos'ta balıkçı teknesiyle tanker çarpıştı!
Abone Ol google-news


İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kilyos açıklarında saat 06.35 sıralarında Rus bayraklı "GLARD 2" isimli tanker ile Türk bayraklı "Dursun Ali Coşkun" isimli balıkçı gemisi çarpıştı.

Kazada Türk bayraklı balıkçı gemisi battı. Gemide bulunan 6 kişiden Fatih Coşkun, Ali Coşkun ve bir yabancı Türkmen personel balıkçılar tarafından kurtarılırdı. Diğer üç kişinin yerlerinin tespit edildiği, çalışmaların sürdüğü belirtildi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "10.01.2020 günü saat 06:15 sularında Rusya’dan gelip İzmir limanına seyretmekte olan Rus Bayraklı, 134 metre boyundaki, 4951 MT ayçiçek yağı taşıyan GLARD 2 isimli gemi ile 28 metre boyundaki Dursun Ali Coşkun isimli Balık Avlama teknesi çatışmıştır. Balıkçı gemisi olay yerinde batmış olup, GLARD 2 isimli gemi ise an itibariyle Türkeli (İstanbul Boğazı Kuzey Girişi) Demir sahasına demirlemiştir.

Olay esnasında Dursun Ali Coşkun isimli teknede toplam 6 kişinin olduğu bildirilmiştir. Meydana gelen olay neticesinde, olay yerine yakın konumda olan MAHMUT SEFA isimli diğer bir balık avlama teknesi, Dursun Ali Coşkun teknesinden kurtulan 3 kişiyi kurtarmıştır. Kayıp olan 3 kişiden birisinin yabancı uyruklu olduğu öğrenilmiş olup, kayıpları aramak üzere olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bağlısı KIYEM 5 ve KIYEM 8 botları ile SG bağlısı KB-4307 KB-4318 TCSG-71 ve TCSG-906 botları ve TCSG-505 helikopteri sevk edilmiştir. Olayda an itibariyle yakıt kirliliği rapor edilmemiş olup, kazazedeleri A/K faaliyetleri halihazırda devam etmektedir" denildi.

ARAMALARA ARA VERİLDİ

İstanbul Valiliği, Kilyos'taki deniz kazasında kaybolan 3 balıkçının su altında arama çalışmalarına yarın sabah devam edilmek üzere ara verildiğini açıkladı. Sahil güvenlik botlarının yüzeyde arama çalışmalarının ise sürdürüldüğü belirtildi.

Valiliğin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Bugün Kilyos açıklarında bir balıkçı gemisi ve tankerin çarpışmasıyla meydana gelen deniz kazasında kaybolan 3 balıkçımızı su altında arama çalışmalarına yarın sabah devam edilmek üzere ara verilmiş, Sahil Güvenlik Komutanlığı botlarıyla yüzeyde yapılan arama faaliyetleri sürdürülmektedir." 



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler