Transferle moral arayışı

AKP’de, ilk olarak 5 belediye başkanı bugün grup toplantısında partiye geçecek.

Yayınlanma: 14.01.2020 - 02:00
Transferle moral arayışı
Abone Ol google-news

Yeni partilerin kurulmasıyla birlikte “AKP güç kaybediyor” görüntüsü oluşmasını ve teşkilatlarda moral bozukluğunu önlemek isteyen AKP yönetimi, düğmeye bastığı belediye başkanı transferinde ilk katılımı bugün grup toplantısında yapmayı planlıyor. 2’si bağımsız, 1’i CHP’li, 1’i İyi Parti’li, 1’i SP’li 5 belediye başkanına bugün törenle AKP rozetinin takılması beklenirken, geçiş yapacak belediye başkanı sayısının 100’e ulaşacağı ileri sürülüyor.

Yeni parti hazırlıklarına karşı tabanı ve teşkilatları diri tutmak, moral bozukluğunu önlemek ve geçişlere karşı “AKP güç kaybetmiyor, çekim merkezi özelliğini sürdürüyor” görüntüsü oluşturmak için muhalif belediye başkanları ve belediye meclis üyelerini transfere yönelik çalışmalara başlayan AKP yönetimi, Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ni kurması, Ali Babacan’ın da bu ay sonunda partisini kurmaya hazırlanması üzerine resmen katılımları başlattı. Bu kapsamda 5 belediye başkanının bugün grup toplantısında törenle AKP’ye geçmesi ve rozetlerinin takılması planlanıyor. AKP yöneticileri, geçişlerin peyderpey süreceğini, grup toplantıları başta olmak üzere il başkanları ve il toplantılarında da törenler düzenebileceğini belirtiyor. 

AKP’ye geçecek muhalif belediye başkanı sayısının ise 100’e ulaşacağı ileri sürülüyor. Belediye başkanlarının partiye katıldıkça belediye meclis üyelerinden de katılımların olacağı dile getiriliyor. AKP, belediye meclis üyelerinin katılımıyla birçok ilde muhalefetin belediye meclislerindeki çoğunluğu yitirmesi hesabı da yapıyor.

‘MHP İLE ANLAŞMA VAR’

Katılımların daha çok İYİ Parti ve CHP’den olacağını belirten AKP yöneticileri, MHP ile bu konuda centilmenlik anlaşmasının olduğu, MHP’li başkanların isteseler bile partiye alınmayacağı belirtiliyor. Parti kulislerinde, “MHP’den bir belediye başkanının geçmesi Cumhur İttifakı’nda sıkıntı yaratabilir. Böyle bir katılım yerine MHP’li belediyelerin desteklenmesi” görüşü dile getiriliyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler