Karakolda işkence iddiası

İstanbul Sultangazi Mahallesi’nde 5 Ocak’ta gözaltına alınan Deniz Aydın (24) ve Taylan Gültekin’in (30), karakolda kaldıkları 4 saat boyunca işkenceye uğradıkları iddia edildi. Aydın, “3 kat merdivenlerle sürükleyerek karakolda bizi özel bir bölüme çıkardılar. İşkence yaparken, ‘Bugün sporumu üzerinizde yaptım’ diyordu. 80’lerin işkencesini, beyaz torosları geri getirmek istiyorlar” derken; Gültekin ise “Sanki, özellikle kemiklerimizi kırmak istiyorlardı. Böbreğimizi sıkıyorlardı” diye konuştu.

Yayınlanma: 14.01.2020 - 02:00
Karakolda işkence iddiası
Abone Ol google-news

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümü 4. sınıf öğrencisi Deniz Aydın ile işçi Taylan Gültekin, bir poşetin içinde bulunan bildirilerden dolayı 5 Ocak’ta Gazi mahallesinde gözaltına alındı.

Saat 16.10’da önlerinde duran beyaz bir araçtan inen siviller tarafından ters kelepçeyle gözaltına alındıklarını kaydeden Aydın, o anları şöyle anlattı: “Çelik kapısı ve zili olan ama kameranın olmadığı bir bölümde bir grup, bizi yere atar atmaz tekme tokat üzerimize saldırdı. Kalıcı hasar verme amacıyla özellikle baldırlara ve omurgalara vuruyorlardı. Silahla tehdit ettiler. Vatan Emniyetine götürülmeden önce, ‘Beyaz torosların devri bitti, artık beyaz transitler var, bizi gördüğünüzde kaçın’ dediler. 80’lerin işkencesini geri getirmek istiyorlar” dedi. Gültekin ise yapılan darpların özellikle iç organlara zarar vermek amacını taşıdığını belirterek işkenceye ilişkin darp raporu aldıklarını söyledi. 

Halkın Hukuk Bürosu da müvekkillerinin sistematik işkence gördüklerini belirterek şu açıklamada bulundu: "Gazi karakolunda bu durumu yaşayan birçok müvekkilimiz oldu. Misal, GBT'de askerlik tecil tarihinin geçtiği görülen Oktay Kelebek için orada tutanak tutulup bırakılması gerekirken yanındaki Ezgi Kul arkadaşıyla birlikte karakola götürülüyor. Ve çok yoğun işkence görüyorlar. Ağızlarını bantla kapatıyorlar. Kadın müvekkillerimize de taciz ve tecavüz tehdidin bulunuluyor. Vedat Doğan adlı müvekkilimiz ise mahalleye asılan 'Dev Genç'in 50. yılı kutlu olsun' pankartı gerekçesiyle Gazi karakolunda gördüğü muameleden, omuriliği iki yerden kırıldı. Gazi karakolu pilot bir işkence hane yerine getirildi. Her keyfi gözaltıda, işkenceyi daha da artırılarak devam ettiriyor. Suç duyurusunda bulunuyoruz ama şu ana kadar her hangi bir gelişme yaşanmadı."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler