3 kez ihraç edildi

Adana’da öğretmenlik yaparken 2016 yılında 675 sayılı KHK ile hiç bir gerekçe gösterilmeksizin ihraç edilen Münir Korkmaz 29 yıllık öğretmenlik hayatında üç kere ihraç edildiğini söyledi.

Yayınlanma: 14.01.2020 - 02:00
3 kez ihraç edildi
Abone Ol google-news

Eğitim Sen üyesi olan Korkmaz, “İhracımın ardından 31 Mart seçimlerinde CHP listesinde Adana Çukurova ilçesinden meclis üyesi olarak seçildim. Mazbatamı aldım çeşitli komisyonlarda 2 ay görev yaptıktan sonra YSK tarafından mazbatam iptal edildi. Bu son ihraçla 3. ihracımı yaşamış oldum. Çünkü 12 Eylül sonrasında da 4 yıllık bir ihraç yaşamıştım. Ama o zaman mahkeme kararı ile göreve dönmüştüm” dedi.

KHK ile ihraç edilen Münir Korkmaz hiçbir davası olmadığını sadece sendikası Eğitim Sen’in eylemlerine katıldığı için ihraç edildiğini söyledi. “Ülkesinin, ailesinin ve öğrencilerinin çıkarlarını düşünen herkes için demokrasi isteyen” biri olduğunu dile getiren Korkmaz, “Anlam veremediğim bir biçimde 29 yıl çok severek yaptığım öğretmenlik görevimden ihraç edildim. Öğretmenliğimin 25 yılı sendikal mücadele ile geçti. Bu süreçte sendikam Eğitim Sen’in ve üst örgütümüz KESK’in yönetim kurullarında birçok kez görev aldım. Barış talebi olmayan, terörü destekleyen hiçbir eylemde ve etkinlikte bulunmadım” dedi.

İlk gençlik döneminde 12 Eylül cuntasına karşı olduğu için 4 yıl öğretmenlik görevini yapamadığını anlatan Korkmaz, “Meslekten ihraç edilmemi hiçbir şekilde kabul edemiyorum.” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler