Erdoğan Kanal İstanbul'u savundu: Zincirle engelleyemezsiniz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul’la ilgili eylemleri “Zincir yaparak engelleyemezsiniz” diye değerlendirirken; eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın yazdığı tiyatroya giden CHP’lilere “Sıkıyorsa Diyarbakır’a gidin” dedi. Erdoğan, Libya’da ateşkes konusunda darbeci Hafter’in önce evet dediğini, ama sonra kaçtığını söyledi.

Yayınlanma: 14.01.2020 - 12:09
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriye, Libya ve Akdeniz’de macera peşinde olmadıklarını, emperyal heveslerinin de bulunmadığını kaydeden Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a Libya konusunda ‘devlet adamı’ tavrı gösterdiği için teşekkür etti. 

İdlibte kalıcı bir ateşkes olmasını istediklerini belirten Erdoğan, “Bundan önceki ateşkesleri bozan hep rejimdi ancak bu defa durum farklı. Gerekirse rejimin ateşkesi bozma girişimlerini bizzat önlemekte kararlıyız. Artık herkes bu işin şakasının olmadığını, Türkiye’nin ‘yaparım’ dediği bir şeyi mutlaka yapacağını görüp kabul etmelidir” diye konuştu. Türkiyenin kontrolündeki yerlere gönderilecek yardımlarla ilgili olarak Akçakale’nin açılmasına BM Güvenlik Konseyi’nde olumsuz karar çıktığını anımsatan Erdoğan, bunu olumlu hale çevirmek için görüşmeler yaptıklarını söyledi. 

Libya’yla ilgili muhalefetin eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal'in Libya'daki mücadelesi de mi size bir şey ifade etmiyor? Hadi onu da geçtik, Libya'nın Kıbrıs Harekatında ülkemize verdiği desteği de mi unuttunuz?” dedi. “Libya nerede diye sorsan, inanın onu da bilmezler. Belki Eymir Gölü’nü gösterirler” iddasını dile getiren Erdoğan, Türkiye müdahale etmeseydi bugün darbeci Hafter’in tüm ülkeyi ele geçirmiş olacağını ileri sürdü. Libya’da ateşkesi sağlamak için epeyce gayret gösterdiklerini kaydeden Erdoğan, “Darbeci Hafter önce ‘evet’ dedi ama sonra ne yazık ki maalesef Moskova’yı terketti, kaçtı. Ama heyetimiz oradaki o dürüst duruşunu sergileyerek imzasını attı ve şu anda belge, evrak, her şey bizim elimizde. Bundan sonrası Sayın Putin ve onun ekibine ait” diye konuştu.

‘ZİNCİR YAPARAK ENGELLEMEYEMEZSİNİZ’

Kanal İstanbul’la ilgili tartışmaların Türkiye’de icraat yapanlarla tek misyonu ‘yapılanları engellemek’ olanlar arasındaki farkı bir kez daha gösterdiğini ileri süren Erdoğan, Kanal İstanbul’un tüm unsurları ve boyutlarıyla iyi çalışılmış, her ayrıntısı düşünülmüş bir proje olduğunu savundu. Erdoğan, “Böyle zincir yapmakla bilmem ne yapmakla bunu engelleyemezsiniz” dedi. Marmaray, Avrasya, Yavuz Selim Köprüsü, Osman Gazi ve İstanbul Havalimanı’na da ‘istemezük’ denildiğini kaydeden Erdoğan, “Türkiye’nin tüm büyük projelerinde olduğu gibi Kanal İstanbul’u da engellemek isteyenlere rağmen bu abide eseri ülkemize kazandıracağız” dedi.

‘SIKIYORSA DİYARBAKIR’A GİT’

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kitabından uyarlanan  tiyatro oyununu CHP’li siyasetçilerin izlemeye gitmesini eleştiren Erdoğan, “Kimin eserini orada canlandırıyorlar? Şu anda terörden cezaevinde yatan şahsın eserini sergileyerek, kalkıp bunu birlikte izliyorlar. Sizin kendiniz tiyatrosunuz. Eğer sıkıyorsa çık Diyarbakır’a git, oradaki annelerin gözyaşlarına ortak ol. Onların böyle bir derdi, sıkıntısı yok” diye konuştu.

Gazilerin vazife malulü aylığıyla ilgili teknik sıkıntıları çözecek yasal düzenlemelerin en kısa sürede Meclis’e geleceğini bildiren Erdoğan, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın yönetiminin oluşturulduğunu, şehit yakınları ve gaziler için kullanılacak kaynağın vakfın hesabına aktarıldığını, hizmetlerin bu vakıf üzerinden verileceğini söyledi. 

5 BELEDİYE BAŞKANI AKP’YE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, grup toplantısının ardından düzenlenen törende AKP’ye geçen 5 belediye başkanına parti rozetlerini taktı. Kayseri İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek İYİ Parti’den, Osmaniye Hasanbeyli Belediye Başkanı Selahattin Denizoğlu Saadet Partisi’nden, Osmaniye Böcekli Belde Belediye Başkanı Doğan Öztürk CHP’den, bağımsız seçilen Elazığ Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ile Erzurum Olur Belediye Başkanı Sıddık Demircan AKP’ye geçti. Erdoğan, her hafta grup toplantılarında bu katılımların süreceğini belirterek, “Şu anda liste kabarık, kesinleşmeden açıklamayı doğru bulmuyorum. Bu heyecanı beraber yaşayacağız” diye konuştu.





 








Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler