Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yargı camiamız için çok üzücü'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'ya hareket etmeden açıklamalarda bulundu. 'Yunanistan Almanya’ya davet edilmediği için ciddi bir rahatsızlık içinde' diyen Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le ilgili 'oyunu yanlış oynuyor' ifadesini kullandı. Önce tahliye edilen sonra tekrar tutuklanan eski Korgeneral Metin İyidil hakkında verilen yargı kararını da değerlendiren Erdoğan 'yargı camiamız için çok üzücü. İlginç olan şey şu kararı veren kişi veya kişilerin de FETÖ'cü olması bu işin nerelere vardığını gösteriyor' dedi.

Yayınlanma: 19.01.2020 - 10:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yargı camiamız için çok üzücü'
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleşecek Libya zirvesi öncesinde açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Libya zirvesi önemli olacak. Aylardır yapmış olduğumuz çalışmanın neticesinde Berlin'e hareket ediyoruz.

Uluslararası toplum ve BM tarafından tanınan meşru hükümet Nisan 2019'dan bu yana yoğun saldırılara maruz kalıyor. Hafter ve destekçilerinden yapılan saldırılarda yüzlerce sivil hayatını kaybetti. 

Darbeci Hafter karşısında uluslararası toplum gerekli hassasiyeti göstermedi.

Bu zirvenin ancak bugün yapılıyor olması düşündürücüdür. 

BM himayesinde yapılan çalışmalara destek verdik. 

Meşru Libya Hükümeti ile imzaladığımız 2 mutabakat muhtırası ile işbirliğimizi perçinledik. 

Türkiye Libya'da barışın anahtarı olmuşur. Darbeci hafter ve dizgincilerin desteklenmesinde Türkiye'nin payı vardır.

SURİYE HAKKINDA 

Ateşkese rağmen rejim saldırılarını sürdürüyor. Ülkemize yönelik göç hareketler yeniden başladı. 

YUNANİSTAN’IN TEPKİ ÇEKEN GÖRÜŞMESİ

Yunanistan Almanya’ya davet edilmediği için ciddi bir rahatsızlık içinde. Libya ve Türkiye arasında yapılan anlaşma Yunanistan’ı malum çıldırtmıştı. Bunu ardından da rövanşist anlayışla bunu nasıl geri alırız çabasına girdi.

Hafter’in bir kıymeti harbiyesi yok. Tuttu Hafter’i Yunanistan’a davet etti. Bu görüşmeleri yaptılar hiçbir kıymeti yok. Hafter Almanya’ya geldiğinde orada neler söyleyecek hepsini orada görme imkanımız olacak.

Miçotakis oyunu yanlış oynuyor. Attığı adımlar doğru değil.

'YARGI CAMİAMIZ İÇİN ÇOK ÜZÜCÜ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önce tahliye edilen sonra tekrar tutuklanan eski Korgeneral Metin İyidil hakkında verilen yargı kararını da değerlendirdi. 

Gazetecilerin “FETÖ yargılamalarında aynı sanığa bir mahkemenin beraat vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna Erdoğan şöyle yanıt verdi;

“Yargı camiamız için gerçekten çok üzücü bir adım olmuştur. İlginç olan şey şu kararı veren kişi veya kişilerin de FETÖ'cü olması bu işin nerelere vardığını gösteriyor. Bunun arkasında daha ne gibi oyunlar olabileceğini de açık net gösteriyor. Bir gerçek var ki hak sonunda yerini buluyor. Müebbet hapse mahkum olmuş bir kişiyi kalkıp hemen beraat ettirme ya da tahliyesini verme gibi bir yola bir mahkeme nasıl gidebiliyor. Bu anlaşılabilir bir şey değil. Sağ olsun Adalet Bakanlığımız ve savcılarımız bu noktada adımlarını attılar. En kısa sürede yapılan operasyonda yakaladılar. Tekrar ceza uygulanmaya başladı. Şu an malum içeride” 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler