Binlerce metal işçisi alanlara indi! Grev tarihi belli oldu

Türkiye'de yaklaşık 130 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alan sendikalar Bursa ve Gebze’de meydanlara indi.

Yayınlanma: 19.01.2020 - 15:32
Abone Ol google-news

Metal iş kolunda 186 işyerindeki yaklaşık 130 bin işçiyi ilgilendiren Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alan metal işçileri Bursa ve Gebze’de meydanlara indi.

MESS’in yüzde 8 zam, 3 yıllık sözleşme ve esnek çalışma dayatmalarını kabul etmeyeceklerini söyleyen metal işçileri, bugün grev kararı aldı. İşçiler 5 Şubat'ta greve gidiyor. 

BURSA VE GEBZE’DE ALANLAR DOLDU

Bursa’da Türk Metal’in, Gebze’de Birleşik Metal-İş’in düzenlediği mitinglerde işçiler alanları doldurdu. Bursa'daki miting alanı, mitingin başlamasına henüz bir saat olmasına rağmen dolunca, işçiler alana sığmadığı için miting alanı genişletildi. Mitinge Türk-İş’e bağlı TÜMTİS, Kristal İş, Tek Gıda İş ve Yol İş sendikasına bağlı işçiler de katıldı. Gebze’de ise yüzde 8’lik zammı kabul etmeyeceklerini duyuran Birleşik Metal-İş’e bağlı metal işçileri sokakları doldurdu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da bulunduğu mitingde metal işçileri ellerinde dövizlerle “İşçiler açken, patronlara huzur yok” sloganları atıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler