AKP'den gerici sözlere destek: Kararlı olalım, başkana sahip çıkalım

AKP'li yazar ve eski vekil Resul Tosun, A Milli Kadın Voleybol Takımına yönelik gerici söylemlerde bulunan MHP'li Belediye Başkanı Birol Şahin'e sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 19.01.2020 - 17:17
AKP'den gerici sözlere destek: Kararlı olalım, başkana sahip çıkalım
Abone Ol google-news

Eski AKP’li vekil Resul Tosun, iktidarın yayın organlarından Star‘daki yazısında, kadın voleybolcuları hedef alan açıklamasıyla büyük tepki çeken Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’e destek oldu.

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin. sosyal medya hesabında kadın voleybolcuların Almanya karşısında aldığı galibiyetin ardından bir yazı paylışmış ve "Allahu Teala'nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo'ya gidiyoruz diye sevineceksin" ifadelerini kullanmıştı. Paylaşımın ardından Şahin, partisi MHP'den ihraç edilmişti.

Birol Şahin


Dün bir yazı kaleme alan AKP'li Resul Tosun,“Bu ifadeyi kullanan biri suç işlemiş olur mu?” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı tesettür hükmünü hatırlattığı mesajının üslubunu beğenmeyebilirsiniz. Evet daha hikmetli olabilirdi. Ama söylediği doğru ve sözünde kimseye hakaret yok, tehdit de yok, şiddete de teşvik etmiyor. Tesettürün farz olduğuna inanan bir Müslüman olarak sitemini belirtiyor.

Eminin, dinin tesettür emrine inanan hiçbir Müslüman hanım başkanın eleştirdiği kıyafet ile kamuya açık alanda spor yapmaz ve hiçbir Müslüman baba da kızının başkanın eleştirdiği kıyafet ile spor yapmasına rıza göstermez.”

Yazısının devamında CHP’nin başörtüsüyle ilgili “hata yaptık” şeklindeki çıkışlarına gönderme yapan yandaş yazar, “Geçmişte neredeyse özel hayatta bile yasaklanmak istenen başörtüsü bugün artık muhalifleri tarafından bile doğal karşılanmaktadır. Bu hususta başörtüsü muhalefetinin odağı haline gelen CHP bile bugün hata ettiğini itiraf edip meselinin hallolduğunu kabul etmektedir.”

Bunun adının “İslamlaşma” değil “normalleşme” olduğunu savunan Tosun, yazısını “İslam’ın topluma yansıyan diğer helal ve haramlarının da normal kabul edilebilmesi için Müslümanların kararlı olmaları ve tabii ki başkana da sahip çıkmaları gerekir. İnşallah partisi başkanı ihraç etmez!” diyerek bitirdi.

Resul Tosun


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler