Devlet hastanelerinde sigortasız muayene ücreti ne kadar?

Sigortası olmayan yurttaşlar devlet hastanelerinde muayene ücreti ödemek suretiyle tedavi olabiliyor. Peki, devlet hastanesinde sigortasız muayene ücreti ne kadar? Sigortası olmayan kişiler sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için muayene ücretini ödemek zorunda.

Yayınlanma: 21.01.2020 - 14:28
Devlet hastanelerinde sigortasız muayene ücreti ne kadar?
Abone Ol google-news

Çalışmayan veya düzenli olarak prim ödemeyen, devlete Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu bulunan ve sigortası olmayıp halen gelir testi yaptırmayan kişiler, devlet hastanelerinde muayene olabilmek için 'paralı hasta muayene ücreti' olarak yaklaşık 50 TL ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilir. 

Yurttaşlardan muayene ücretleri haricinde tahlil ücretleri de ayrıca tahsil ediliyor. Ancak devlet hastanelerine acilden giriş yapanlardan muayene ve tahlil ücreti alınmıyor. 

Muayene ücretini devlet hastanesinde muayene olmadan önce vezneye ödemek gerekiyor. Sigortasız hasta olarak sıra beklememeniz için kamuya bağlı devlet hastaneleri, eğitim ve araştırma hastanelerinde muayene olabilmek için randevu almalısınız. 

Randevular Alo 182 ya da MHRS sistemi üzerinden alınabilirken, tedavi sürecinde kullanılacak olan maliyeti yüksek malzemelerin temin edilmesi istenebilir.  



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler