‘Eğitim-İş demokrasi kalesidir’

“Diyarbakır annelerini ziyaret eden üyeler ihraç edildi” iddialarıyla ilgili olarak Eğitim-İş Sendikası, “Atatürk’ün neferleri olma yolunda mücadele eden eğitim çalışanlarıyız” dendi.

Yayınlanma: 24.01.2020 - 09:29
Abone Ol google-news

Eğitim-İş Sendikası tarafından, Eğitim-İş üyesi 7 öğretmenin Diyarbakır annelerini ziyarete gittiği için sendikadan ihraç ediliği iddialarına ilişkin basın açıklaması yapıldı. Diyarbakır’daki annelerin eyleminin, iktidar tarafından siyasi bir şova dönüştürüldüğü belirtilen açıklamada, “Eyleme, bir grup üyemiz, merkezi bir karar alınmamış olmasına rağmen gitmiş, sendikamızın ve bağlı bulunduğumuz konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’in adını kullanmıştır. Son süreçte iktidarın her yaptığını onaylayıp destekleyen bu grup, Merkez Disiplin Kurulu’na makul bir açıklama yapamasa da önce kendi siyasi hareketlerinin kanalında, sonra tüm iktidar eksenli medyada örgütümüz aleyhine karalama kampanyasının başlamasına yol açmıştır” denildi. Açıklamada, üyelerin annelerin yanına gittikleri için değil, “örgütün yetkili kurullarının bir kararı olmadığı halde, örgüt adını kullanarak Eğitim-İş’in merkeziyetini çiğnemeye çalıştıkları için, üyelikle bağdaşmayan fiiller” nedeniyle ihraç edildikleri dile getirildi. İhraç edilen üyelere yazılı ve sözlü savunma hakkının verildiğinin de altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘CUMHURİYET ÂŞIĞIYIZ’

“Bu saldırıların planlayıcıları bilsin ki Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratik ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için kurulan Eğitim-İş, tüm bu alçaklıkları göze alarak yola çıkmıştır. Eğitim-İş, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün neferleri olma yolunda mücadele eden eğitim çalışanlarının demokrasi kalesidir. Eğitimİş’in üyelerinin vatan sevgisini sorgulamak kimsenin haddine değildir. Ülkeye yaşatılanlar bir yana dursun; sendikamızın faaliyet alanı olan eğitimi, gericileştiren, yoksul evlatlarımızı tarikat yurtlarına ve imam hatiplere mecbur bırakan, ulusal bayramlarımıza bile alerji duyan, öğretmenlerimizi yoksulluktan intihar edecek hale getiren, FETÖ’den gerekli dersi çıkarmayıp tarikatları, cemaatleri bir kamu hizmeti olan eğitime taşeron yapan zihniyetin ve destekçilerinin bize saldırması, biz Cumhuriyet âşıkları için rotamızın sağlamasıdır.”  

İHRAÇ EDİLEN ÜYEDEN AÇIKLAMA

İhraç edilen Eğitim-iş yönetim kurulu üyesi Bülent Turan ise yaptığı açıklamada, genel merkezin tavrının tarihe kara bir not olarak düşeceğini belirterek, “Ortak emeğin ürünü Eğitim-iş'imize ve bize bu hukuksuzluğu yaşatanlara karşı mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler