Gülistan Doku için soru önergesi verildi

Tunceli’de 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencisi Gülistan Doku (21) için HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya TBMM’ye soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 11.02.2020 - 18:42
Gülistan Doku için soru önergesi verildi
Abone Ol google-news

Gülistan Doku’nun kaybolması, arama çalışmaları ve şaibeli durumların detaylı incelemelerinin yapılması için verilen soru önergesinde Meclis Araştırması istenildi.

Tunceli’nin büyük bölümünün son teknoloji kamera sistemleriyle izlenmesine ve dinlenmesine rağmen Doku’nun kaybolmasına yönelik herhangi bir somut delile rastlanmamasının ikna edici olmadığı belirtilen önerge de şu ifadelere yer verildi: “Doku’yu kaybolmadan önce darp ettiği iddia edilen ve en son görüştüğü kişi olan Z.A. tarafından şiddete maruz bırakıldığı ve zorla bir araca bindirilmeye çalışıldığı iddia edilmesine karşılık soruşturmanın intihar üzerinden yürütülmesinin Doku hakkında yürütülen soruşturmada belirsizlikleri ve etkili bir soruşturma yürütülmediğine yönelik şüpheleri arttırmaktadır. Gülistan Doku’nun kaybolmasının araştırılması, sorumluların, kamuda görevli bazı kolluk kuvvetlerinin ve diğer kamu yöneticilerinin söz konusu olayla ilişiğinin açığa çıkarılması ve Doku’nun kaybolmasına yönelik kamuoyunun şeffaf bir biçimde aydınlatılması için meclis araştırması açılması TBMM’nin halka karşı sorumluluğudur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler