Sokak ortasında infazda yeni gelişme: Gangster İstanbul'da öldürüldü

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde lüks otomobiliyle ışıklarda yavaşladığı anda silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kişinin mafya lideri olduğu iddia edildi.

Yayınlanma: 25.12.2014 - 08:43
Abone Ol google-news

Sarıyer ilçesinde 40 yaşındaki Ali Ekber Akgün, lüks marka otomobiliyle İstinye Bayırı'ndan aşağıya doğru inerken kırmızı ışık nedeniyle yavaşladı. Bu sırada arkasından gelen araçtan inen iki kişi, Ali Ekber Akgün'ün aracına doğru ateş etmeye başladı. Açılan ateş nedeniyle aracının hakimiyetini kaybeden Akgün kaldırıma çıktı. Saldırganlar ise geldikleri araç ile kaçtı. Yaralı sürücü Ali Ekber Akgün ambulans ile İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Akgün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Görgü tanığı Fatih Yüksel olay anını şöyle anlattı: “Biz berberde oturuyorduk. O sırada peş peşe silah sesi duyduk. Kaza yapmış aracı gördük. İçinde yaralı birinin olduğu nu görünce arkadaşlarla camı kırdık. Sürücünün yaşayıp yaşamadığına baktık, ambulans bekledik. Ancak ambulans geç geldi.”

İstanbul'da işlenen bu suikast, Hollanda'da da büyük yankı uyandırdı. Çünkü Hollanda medyasına göre Akgün, bir mafya lideriydi.

ALİ EKBER GÜN KİM?

Vatan gazetesinin haberine göre, 40 yaşındaki Akgün Hollanda Adalet Bakanlığı'nın arananlar listesindeydi. Tehlikeli suçlu olarak nitelendiriliyordu. İsmi hırsızlık, soygun ve cinayete karışmıştı. Tutuksuz yargılanırken Türkiye'ye kaçmıştı. Hollanda haber siteleri suikasti "Gangster İstanbul'da öldürüldü" diye duyurdu.

ARAÇ ÇALINTI ÇIKTI, PLAKASI DEĞİŞTİRİLMİŞ

Bölgedeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen emniyet yetkilileri, Akgün'ün  otomobiline araçla yaklaşan 2 şüpheliden birinin inerek silahlı saldırıyı  gerçekleştirdiğini ve sonrasında aynı araca binerek kaçtıklarını belirledi.
 
Şüphelilerin kaçış yönündeki MOBESE görüntülerini inceleyen ekipler,  saldırıda kullanılan ve çalıntı olduğu öğrenilen aracı olay yerinin yakınlarında  terk edilmiş halde buldu. Çalıntı aracın plakası da sahtesiyle değiştirilmiş.
 
Polis, yaptığı çalışmalar neticesinde iki saldırganın eşkallerini  belirledi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 
'UYUŞTURUCU TİCARETİ' İDDİALARI...
 
Uzun süre Hollanda’da yaşadığı öğrenilen Ali Ekber Akgün’ün uyuşturucu ticareti yaptığı ve bir cinayet suçlamasıyla cezaevinde yattığı yönündeki bilgilerin de değerlendirildiği belirtildi. Cinayetin bu olaylarla bir ilgisinin olup olmadığı soruşturma sonucu ortaya çıkacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler