İnönü çifti 'o mesajı' savcıya gösterdi

Şişli kavgasını terör savcısı soruşturacak.

Yayınlanma: 01.01.2015 - 14:59
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü’nün “mafyayla tehdit edildiği” iddialarına ilişkin şikâyeti beklemeksizin resen  soruşturma başlattı.

Hayri ve Nazlı İnönü “mağdur” sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Nazlı İnönü’nün cep  telefonuna Mustafa Sarıgül tarafından gönderilen mesajı savcıya gösterdiği ve şikâyetçi olduğu öğrenildi. İnönü çiftinin
ifadesi 1.5 saat sürdü.

Soruşturmanın 18 Aralık 2014’te Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü’nün bir gazeteye verdiği röportajdaki tehdit iddialarına ilişkin olarak başlatıldığı öğrenildi. 30 Aralık’ta Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Hayri İnönü ve eşi, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Nazlı İnönü’nün gazeteye verdiği demeçteki Mustafa Sarıgül tarafından ölümle tehdit edildiği
iddiasını savcıya da tekrarladığı öğrenildi.

Hayri İnönü’nün de yaşanan gerilimi ve tartışmaları anlattığı öne sürüldü. Savcılığın, belediye binasında bir grubun saldırısına uğradığı güvenlik kameraları görüntülerine yansıyan İnönü’nün danışmanı Boysan Yakar’ın da ifadesine başvuracağı kaydedildi.

Şişli Belediyesi’nde son dönemde yaşananları da inceleyecek olan savcılığın Mustafa Sarıgül ile
oğlu Emir Sarıgül’ü ilerleyen günlerde ifadesine başvurulmak üzere adliyeye çağırabileceği öğrenildi.

Açılan soruşturma üzerine açıklama yapan Mustafa Sarıgül, Nazlı İnönü’nün basına
yansıyan tehdit iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Şahsımı yıpratmaya yönelik karalama ve asılsız suçlamalara asla sessiz kalmayacağım ve yasalar önünde gerekli cevabı vereceğim” dedi.

Şişli Belediye Başkanı Yardımcısı Erhan Dinçer, İnönü’nün üyesi olduğu parti bakımından
bazı yıpratıcı sansasyonel yorumlara neden olması nedeniyle ifadesinin içeriği konusunda bir
açıklama yapmayı uygun görmediğini söyledi. Şişli Belediyesi’nde kasım ayında Hayri İnönü’nün 12
müdürü görevden alması ile başlayan gerilimde Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül görevinden istifa etmişti. Nazlı İnönü, eşine belediye başkanlığından istifa etmesi için baskı yapıldığını öne sürmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler