Özelde çalışan anneler mağdur

Çocuklarını devletin kreşlerine emanet eden kadınlar, uzun süreli idari izinlerde çalışırken kreşlerin kapalı olması nedeniyle küçük çocuklar ortada kalıyor.

Yayınlanma: 03.01.2015 - 23:20
Abone Ol google-news

Hükümet, özel sektörde çalışan anneleri, yine patronların inisiyatifine bıraktı. Çocuklarını devletin kreşlerine emanet eden kadınlar, uzun süreli idari izinlerde çalışırken kreşlerin kapalı olması nedeniyle küçük çocuklar ortada kalıyor. Her idari izinde, özel sektörde çalışan kadınlar işverenleriyle karşı karşıya getiriliyor. Söylemlerde “kadın istihdamı”nın önemine dikkat çekilmesine karşın, yaşama geçirilen eşitsiz uygulamalar ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun 2014’ün ilk bebeklerini karşılarken söylediği, “Kadının kariyeri anneliktir” sözleri, hükümetin gerçek bakış açısını ortaya koyuyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çarşamba günü yayımladığı genel yazıyla, yeni yıl hafta sonuna bağlanınca yeni yıl tatili 4 güne uzadı.

Ancak yayımlanan genel yazı, yalnızca kamu kuruluşları için geçerli. Özel sektörde çalışan personel, cuma günü de mesaisine devam etti. Bu uygulamadan en çok etkilenenler ise çocuklarını devletin kreşlerine emanet eden anneler oldu. Kadınlar, “Özel sektörde çalışıp çocuğu kreşe giden annelere neden tatil değil, çocuklarımızı kime bırakacağız, ben devlette çalışan anneden daha mı az anneyim, daha mı az yoruluyorum?” isyanını dile getirirken fırsat eşitliğinin bulunmadığından ve bu uygulamalarla kadın istihdamının söz konusu olamayacağından yakınıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler