Astsubaydan 4 gündür haber yok

Hükümet Sözcüsü Arınç, açıklamalarıyla devletin nasıl yönetildiğini belli etti: Haberleri yok

Yayınlanma: 04.01.2015 - 20:19
Abone Ol google-news

Kilis ilçesine bağlı Yavuzlu köyü kırsalında görev yaparken, IŞİD ile bağlantılı kaçakçılar tarafından kaçırıldığı değerlendirilen astsubay Özgür Örs ile irtibatın tamamen kesildiği ve hiçbir haber alınamadığı belirtildi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Örs’ün kaçırıldığı bölgenin denetimini elinde bulunduran gruplar ile astsubayı geri alabilmek için temasta. Hükümetin ise olaydan haberinin olmadığı ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, önceki gün astsubaydan iki gündür haber alınamadığının anımsatılması üzerine, “İki gün önceyse yalandır, gerçekdışıdır” yanıtını vermişti. Aynı dakikalarda ise devletin resmi haber ajansı AA, astsubayın iki gündür kayıp olduğu haberini abonelerine geçti.

1 Ocak’tan beri kendisinden haber alınamayan Örs’ün, mesleğine uzman çavuş olarak başladığı ve 2011 yılında da astsubaylığa yükseldiği kaydedildi. Kaçırma olayı ile ilgili gelişmeler, Öncü Karakolu’na bağlı askerlerin, hudut hattı kontrol faaliyeti esnasında sınırdaki mayınlı bölge çevresinde bir grup kaçakçıyı tespit etmesi üzerine başladı. Askeri birlik, kaçakçıları takibe alırken birliğin komutanı olarak görev yaptığı öğrenilen astsubay Örs, atıl durumdaki doğalgaz boru hattı vanası yakınlarında kaçakçı grubun peşinden sınırın Suriye tarafına geçti. Sınır ötesine geçen astsubay bir daha geri dönmedi. 4 gündür kendisinden haber alınamayan Örs için MİT alarma geçti. Örs’ün, IŞİD ile bağlantılı kaçakçıların elinde olduğu değerlendiriliyor.

 

Hükümetin haberi yok!

Astsubayın kaçırılması olayı, Hükümet Sözcüsü Arınç’a, 3 Ocak’ta Hacı Bayram Camisi’nde kıldığı ikindi namazı çıkışında soruldu. Astsubayın iki gündür kayıp olduğu yönündeki soruya Arınç, “İki gün önceyse yalandır, gerçekdışıdır. Bugün yeni bir olay soruyorsanız da ondan da bilgi sahibi değilim” yanıtını verdi. Arınç’ın bu ifadeleri kullandığı sıralarda ise devletin resmi ajansı AA şu haberi geçti:

“Kilis’te, yasadışı yollarla Türkiye’ye girmeye çalışan kaçakçılara müdahale sırasında Suriye tarafına geçen astsubaydan haber alınamıyor. Alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, 1 Ocak akşamı bir grup kaçakçının, yasadışı yollarla Yavuzlu köyü sınır hattından Türkiye’ye girmeye çalıştığını fark etti. Güvenlik güçleri, kaçakçıların sınırı geçmesini engelledi. Müdahale sırasında Suriye tarafına geçen bir astsubaydan ise 2 gündür haber alınamıyor. Astsubayın kimler tarafından alıkonulduğuna ilişkin soruşturma başlatıldı.”

Kaynaklar, astsubay Örs’ü kurtarmak için Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın sınır ötesinde operasyon yaptığı yönündeki iddialarını ise yalanladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler