Ailesi teşhis etti... Canlı bomba Elif değil

Sultanahmet'te bombalı saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin Elif Sultan Kalsen olduğu iddia edilmişti. Saldırıyı DHKP-C üstlenirken Emniyet saldırıyı gerçekleştiren şahsın Elif Sultan Kalsen olmadığını açıkladı. Kalsen'in annesi ve babası da ölen canlı bombayı teşhis etmek için Adli Tıp'a geldi. Aile cesedin kızları Elif Sultan Kalsen'e ait olmadığını açıkladı.

Yayınlanma: 07.01.2015 - 08:49
Abone Ol google-news

Sultanahmet'te gerçekleştirilen saldırı sonrasında internet sitelerinde ve bazı gazetelerin manşetlerinde Elif Sultan Kalsen'in ismi verilerek bombalı eylemi Kalsen'in gerçekleştirdiği iddia edildi.

AİLESİ TEŞHİS İÇİN GELDİ

Bombalı eylemi gerçekleştiren kişinin Elif Sultan Kalsen olduğu haberi üzerine cenazeyi teşhis etmek için Adli Tıp Kurumu'na Kalsen'in annesi ve babası geldi. Mehmet ve Şirin Kalsen çifti avukatlarıyla birlikte Adli Tıp Kurumu'ndaki güvenlik görevlileri tarafından içeriye alındı.
 
“CESET ELİF SULTAN KALSEN'E AİT DEĞİL"
Yaklaşık yarım saat sonra Adli Tıp Kurumu'ndan çıkan aile adına gazetecilerin sorularını yanıtlayan avukat Ebru Timtik, bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin cesedinin Elif Sultan Kalsen'e ait olmadığını belirterek, “İçeride savcı beyin nezaretinde bize bir kadın cesedi gösterildi. Beyaz tenli, 163 cm boylarında bir kadın cenazesiydi gördüğümüz. Elif Sultan Kalsen'in annesi ve babası geldiler. O kadının cesedine baktılar. Ancak o kadının cesedi Elif Sultan Kalsen'e ait değil" dedi.
 
“AİLESİ İRTİBAT KURAMAMIŞ"
'Elif Sultan Kalsen'in nerede olduğunu biliyor musunuz' sorusuna Ebru Timtik, “Bu konu hakkında bir bilgim yok. Ailesi kısa bir zaman önce irtibat kuramamış. O yüzden emin olamadılar. Basında oluşan haberlerden ötürü emin olamadılar. Bu sebeple biz de gelip emin olmak istedik" diye konuştu. 
Kalsen ailesi, daha sonra Adli Tıp Kurumu'ndan ayrıldı.


Canlı bomba olmadığını böyle duyurmuştu - VİDEO

Ancak Emniyetten yapılan açıklamaya göre Kalsen'in saldırı ile ilgisi olmadığı anlaşıldı.

DAHA ÖNCE DE SUÇLANMIŞ VE BASIN AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

DHKP-C üyesi olan Kalsen’in ismi daha önce de sık sık gündeme gelmişti. İlk olarak Sultangazi Polis Merkezi’ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan’ın şehit olduğu  saldırının ardından “9 canlı bomba aranıyor” haberiyle gündeme gelmişti. Ancak Kalsen bu iddia sonrasında 2 arkadaşı ile birlikte kameralar karşısına geçerek açıklama yapmış ve "Biz canlı bomba değiliz" diyerek iddiaları yalanlamıştı.

 

Gündüz görüntüleriyle canlı bomba saldırısının izleri - VİDEO

Tutuklanmıştı

İki yıl önce fotoğrafı ve isminin gazetede yayınlanmasının ardından Kalsen bazı emniyet müdürleri ve dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Kalsen adliye önünde basın açıklaması yaparak, “Bizi canlı bomba ilan ettiler. Bunun kaygısını yaşıypruz. Buraya geldik ama çıktığımızda ne olacak bilmiyoruz. Ben 3 ay önce tahliye olum, açıktan faaliyet yürütüyorum. Bizi Katletmek istiyorlar” demişti.  

Şehit polisin cenazesi polis eskortu eşliğinde götürüldü - VİDEO

Kalsen’in ismi daha sonra ise avukatlara yönelik yapılan DHKP-C soruşturmasında geçti. Hayata Dönüş operasyonunda cezaevinde görevli bir binbaşının öldürülmesi talimatını verdiği, tetikçi olarak seçilen örgüt üyesine atış talimi yaptırdığı iddia edilen Kalsen, tutukanmıştı.
Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu saldırıya ilişkin “Kahraman emniyet görevlileri kendilerini feda etme pahasına bu saldırının daha büyük ziyatla sonuçlanmasını engelledi” dedi.

Ablası da kendini yakmıştı

Canlı bomba Elif Sultan Kalsen’in ablası Fidan Kalsen’in de 19 Aralık 2000 yılında cezaevlerine yönelik yapılan operasyonları protesto etmek için Çanakkale Cezaevi’nde kendisini yaktığı ve yanarak öldüğü ortaya çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler