Köylü’nün ‘imha’ planı.. ‘Komisyon toplanmaz’

TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, Ceza Muhakemesi Yasası (CMY) uyarınca tapeler içinde imha edilmesi gerekenler olduğunu belirterek bunun için komisyonun toplanmayacağını söyledi.

Yayınlanma: 07.01.2015 - 10:56
Abone Ol google-news

Köylü, “Muhalefetten bir arkadaşla tespit eder, imha ederiz” dedi. Köylü, CMY’nin “iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması”nı düzenleyen 135. maddesinde “Şüpheli veya sanığın tanıklıktan çekilebilecek kişilerle arasındaki iletişimi kayda alınamaz. Kayda alma gerçekleştikten sonra bu durumun anlaşılması halinde, alınan kayıtlar derhal yok edilir” hükmünün yer aldığını belirterek “Tapelerin içinde imha edilmesi gerekenler var” dedi.Bununö için komisyonun toplanmasına gerek olmadığını belirten Köylü, “Komisyonda arkadaşlar ‘Neyi imha ettiğinizi nereden bileceğiz?’ dedi. Ben de ‘İmha etmeden önce size haber veririm’ dedim. Bunu komisyon üyesi CHP İstanbul Milletvekili Osman Bey (Korutürk) ile konuştuk. Kendisine, ‘birlikte oturur, imha ederiz’ dedim. Bunun için toplantı yapmaya gerek yok. Bir kişi yeter, isteyenler gelebilir” diye konuştu. 

İmha işlemini Soruşturma Komisyonu raporunu TBMM Başkanlığı’na vermeden önce yapacaklarını ifade eden Köylü, raporu en geç 9 Ocak Cuma günü vereceklerini, ancak yetiştirmeleri halinde 8 Ocak’ta da verebileceklerini söyledi. İmha kapsamına baba, oğul ve kardeş görüşmelerinin girdiğini kaydeden Köylü, imha edilecek tape sayısıyla ilgili soru üzerine “Tam bilmiyorum, ama 10-15 civarında bir şeydir” diye konuştu. İmha yönteminin nasıl olacağına ilişkin soru üzerine Köylü, “CD’leri nasıl imha edeceğimizi bilmiyorum. Kâğıtları yırtarız. Nasıl imha ediliyorsa öyle ederiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler