Eksik inceleme yargıca takıldı

Yarısı kaçak üniversiteye takipsizlik kararına mahkeme ‘dur’ dedi.

Yayınlanma: 08.01.2015 - 23:33
Abone Ol google-news

Bilirkişi raporuyla önemli kısmının ruhsatına aykırı olarak inşa edildiği tespit edilen Acıbadem Üniversitesi’nin Ataşehir’deki kampusu için verilen kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar kaldırıldı. Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın mütevelli heyeti başkanı olduğu Acıbadem Üniversitesi’nin projesine ve imar yönetmeliğine aykırı inşa edilmesini yargıya taşıyan CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ’ın yaptığı itirazı değerlendiren mahkeme eksik inceleme yapıldığına hükmetti.

Sağ’ın yaptığı şikâyet sonucunda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda başlatılan soruşturmada, inşaata Ataşehir Belediyesi tarafından yapı kullanım izin belgesi ve ruhsat verildiği gerekçesiyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti. CHP’li meclis
üyesi Hüseyin Sağ karara İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurarak itiraz etti. İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimliği Sağ’ın itirazını yerinde bularak, “Şikâyet konusu inşaat ruhsatı değil, ruhsatların mevzuata aykırı verilmiş olması. Bu konuda bilirkişi incelemesi yaptırılmadı, inşaat ile ilgili belgeler getirilip incelenmedi. Cumhuriyet savcısının yapması gereken inşaat ile ilgili tüm bilgi ve belgeleri getirip üzerinde bilirkişi incelemesi yaptırılarak şikâyet konusu ile ilgili karar vermektir” tespitleri yaptı. Mahkeme eksik inceleme nedeniyle takipsizlik kararını kaldırdı.

Hazırlanan bilirkişi raporunda üniversitenin A Bloku’nda giriş bölümüne onaylı tadilat projesine ve imar yönetmeliğine aykırı olarak eklentiler yapıldığı tespit edilmiş, üniversite binasına zemin kat girişi de dahil olmak üzere 3. normal kat hariç diğer tüm katların yaşam alanları içerisinde projelendirilen “kat bahçelerinin” imar yönetmeliğine aykırı olduğu vurgulanmıştı. B Blok binasındaki tüm katlarda bulunan kat bahçelerinin de yönetmeliğe aykırı olduğu belirtilmişti. C Blok yurt binasının projesinde zemin ile birlikte 8 kat gösterilmesine karşın 2 bodrum katı ile birlikte 10 katlı olarak yapıldığı ifade edilmişti. Raporda ayrıca 8 ve 9. katlar arasındaki 6.80 metrelik kolon yüksekliğinin 6.56 metre olarak ölçüldüğü ve bu durumun da imar yönetmeliğine aykırı olduğuna yer verilmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler