Trabzon'dan acı haber: 2 işçinin cesedine ulaşıldı

Trabzon'da HES tüneli girişinde çığ altında kalan 4 işçiden 2'sinin cesedine ulaşıldı. Ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Yayınlanma: 12.01.2015 - 11:02
Abone Ol google-news

Trabzon- Bayburt sınırında bulunan Kavlatan bölgesindeki Balkodu- 2 HES şantiyesindeki facia, cumartesi günü saat 13.30'da meydana geldi. Sarp dağlık bölgede tepeden kopan çığ, HES inşaatı şantiyesinin tünel girişine düştü. Yaklaşık 200 metrelik bölgeyi kaplayan çığ altında kalan 5 işçinin kurtarılması için, şantiyedeki diğer işçiler çalışma başlatırken, bir yandan da yardım istendi. Saatlerce haber alınamayan çığ altındaki 5 işçiden Nusret Er'in cesedine arkadaşları aynı gün akşam saatlerinde ulaştı. Dondurucu soğuk ve tipi altında işçiler kurtarma çalışmasını sürdürürken, Trabzon ve Erzurum başta olmak üzere yola çıkarılan arama kurtarma ekipleri, yolların kardan kapanması ve hava muhalefeti nedeniyle bölgeye ulaşmakta büyük güçlükle karşılaştı. Birçok araç kara saplandı, yol açan dozer devrildi. Bölgenin sarp olması ve tipi nedeniyle helikopter desteği de sağlanamadı.


Dün sabah günün aydınlanmasıyla birlikte hızlanan çalışmalarla, saat 11.30 sıralarında AFAD ekipleri çığ bölgesine ulaştı. Çığ altında kalan işçilerden Afyonkarahisarlı Muhammet Işıklı'nın ve Sivas nüfusuna kayıtlı Can Özyürek'in cesedi çıkartıldı. Özyürek İzmir'de yaşıyordu. Çığda halen kayıplar Lokman Çelik ve Erhan Aslan'a ulaşılamadı.


 
LOKMAN ÇELİK'İN DAYISI : TELEFONU ÇALIYOR

Çığ altında kalan işçilerin bölgeye gelen yakınları da umutlu bekleyişlerin sürdürüyor. Muş Bulanık nüfusuna kayıtlı 37 yaşındaki Lokman Çelik'in Denizli'den gelen dayısı Kenan Aslan, çalışmanın yetersizliğinden yakındı. Aslan şunları söyledi:

"Ailece buradayız. Herkes perişan. Yetkililerin yeterince ilgilenmediğini düşünüyoruz. Temas kuracak kimseyi bulamadık. Olayın yaşandığı bölgeye çıkma şansımız yok. Sanki resmi daire gibi çalışıyorlar, saat 17.00'de bırakıp gidiyorlar. En azından vardiyalı bir çalışma olabileceğini düşünüyoruz. Böyle giderse çalışma 6 ay sürer. Yeğenimin telefonunu aradık, 2-3 kez çaldı. Telefonla yer tespiti yapılıp ulaşma imkânı olabilir. Telefon hala çalıyor."

EN SON 11 GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜK

Bir çocuk babası Lokman Çelik’in babası İlhan Çelik ise "Ben olayı çığ düştüğü akşam saatlerinde öğrendim. 30 kişi Denizli'den yola çıkıp geldik. Hala bir sonuç yok. Ne zaman sonuç alacağımızı da bilmiyoruz. Galiba hava şartlarına göre gündüz çalışıp, gece ara veriyorlar. Lokman bir hafta önce beni aradı ama o sırada namaz kıldığım için yetişemedim. Aradığımda ise ulaşamadım. Onları kaldığı yerde telefon çekmiyormuş. En son 11 gün önce konuşmuştuk. 'İş tehlikeli ise gel' diyordum, o da bana tehlikeli olmadığını söylüyordu. O zaman kar da yoktu bölgede herhalde" dedi.

MORGDA GERGİNLİK

Çığ altında çıkartılan Muhammet Işıklı ve Can Özyürek'in cesetleri Çaykara Devlet Hastanesi’ne getirildi. Cesetlerin ambulanstan çıkarılarak hastane morguna götürülüşü sırasında kordon oluşturan asker ve polisler gazetecilerin görüntü almasına izin vermedi. Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül’den talimat aldıkları öğrenilen güvenlik kuvvetleri ile basın mensupları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Hastane önünde bekleyen Can Özyürek’in annesi Semiha Özyürek ve yakınları ile morga girmelerine izin vermeyen Kaymakam Gül arasında da tartışma çıktı. Kaymakam Mustafa Gül ve savcı, tartışma sonrasında ailenin morga girmesine izin verdi.

Bu arada bölgede çığ altında kalan Lokman Çelik ve Erhan Aslan'ı arama çalışmalarına gece ara verildiği ve yarın devam edileceği bielirtildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(CIG ALTINDA KALARAK HAYATINI KAYBEDEN ADANALI ISCI NUSRET ER)




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler