Gazetenin bulunduğu işyerinde mühre mahkeme 'dur' dedi

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde, 2005 yılında kurulan ve yerel yayın yapan Haber Expres Gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılığa ait işyerinin belediye tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenmesine mahkeme 'dur' diyerek mührün sökülmesine karar verdi.

Yayınlanma: 13.01.2015 - 20:32
Abone Ol google-news

Çarşamba'da 2005 yılında yayın hayatına başlayan Haber Expres Gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılık, 2012 yılından itibaren ruhsatı olmayan binada faaliyetini sürdürmeye başladı. Çarşamba Belediyesi zabıta ekipleri, ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle binayı geçen 09 Ocak'ta mühürledi. 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde belediyenin bu kararına tepki gösterip bu konuda Yargıtay kararlarını da gerekçe göstererek mührü söktü. Ancak, belediye aynı gün, işyerini tekrar mühürledi.

Mühürlenmenin ardından Samsun Bölge İdaresi’ne giden Haber Expres Gazetesi yaptığı başvuruya 'Yürütmeyi Durdurma Kararı' verildi. Haber Expres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Şeker'in başvurusu üzerine mahkeme, işyerinin mühürlenerek kapatılmasına ilişkin ve uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte olması nedeniyle uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden, davalı idarenin savunması alınıncaya ya da savunma süresi geçtikten sonra yeniden bir karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Karar gazete çalışanlarına büyük sevinç yaşattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler