Kurt’u hedef alıp vurmuşlar

Cizre’de çıkan olaylarda 17 yaşındaki Ümit Kurt’un ölümüne ilişkin Şırnak Barosu’nun hazırladığı raporda, “Tam kalbinden vurulmuş olması, vurulduğu yerin elektrik direği ile duvar arasında kalması sebebiyle korunaklı olması, hedef gözetilerek vurulduğunu göstermektedir” denildi. Raporda olay günü elektriklerin bilinçli olarak kesildiği vurgulandı.

Yayınlanma: 13.01.2015 - 21:30
Abone Ol google-news

Şırnak Barosu İnsan Hakları Merkezi, 6 Ocak günü yaşanan olaylarda 17 yaşındaki Ümit Kurt’un hedef gözetilerek vurulduğunu belirterek “Tam kalbinden vurulmuş olması, vurulduğu yerin elektrik direği ile duvar arasında kalması sebebiyle korunaklı olması, hedef gözetilerek vurulduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı. Olay günü elektriklerin bilinçli olarak kesildiği kanaatine dikkat çekilirken, Kurt’un üzerinde boya badana yaparken kullandığı giysilerin olduğu vurgulandı. Raporda Hrant Dink cinayetinde adı geçen Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir’in görevden alınması istendi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 27 Aralık’ta 4 kişinin yaralandığı olayların ardından HDP ve DBP’nin Kaymakamlık ve Valilik ile yaptığı görüşmelerin ardından göstericilerin açtığı hendekler kapatılmaya başlamıştı.

6 Ocak’ta elektriklerin kesilmesinin ardından özel harekât polislerinin zırhlı araçlarla mahallelere girmesinin ardından polisin açtığı ateş sonucu işten eve dönmekte olan 17 yaşındaki boyacı çırağı Ümit Kurt kalbinden vurularak öldürülmüş, Cizre Sanayi ve Ticaret Odası’nda memur olarak çalışan 26 yaşındaki Çelebi Sakçak da evinin kapısında sırtından vurularak ağır yaralanmıştı. Ümit Kurt vurulduktan sonra zırhlı araçlardan ateş edildiği için Kurt’un hastaneye kaldırılamadığı, yine aynı sokakta Cizre Ticaret Sanayi Odası’nda memur olarak görev yapan ve üzerinde takım elbisesi olan Çelebi Sakçak’ın evinin önünde vurulduğuna dikkat çekildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler