HSYK'dan flaş kararname

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi'nin 15 Ocak 2015 tarih ve 2015/24-25 sayılı kararnamesiyle, 784'ü adli, 104'ü idari yargı olmak üzere toplam 888 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. 25 Aralık soruşturmasına takipsizlik veren üç savcı, İrfan Fidan, İsmail Uçar ve Fuzuli Aydoğdu başsavcıvekili oldu.

Yayınlanma: 15.01.2015 - 19:25
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından, İsmail Uçar, İrfan Fidan ve Fuzuli Aydoğdu İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atandı. Uçar, Fidan ve Aydoğdu, 1 Eylül 2014 tarihinde 25 Aralık soruşturması kapsamında 96 şüpheli hakkında takipsizlik kararı vermişti.

25 Aralık yolsuzluk iddiaları sıfırlandı

Yine aynı savcılar, kamuoyunda "22 Temmuz" operasyonu olarak bilinen, aralarında İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nin eski Müdürü Yurt Atayün ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu şüphelilere ilişkin yürütülen soruşturmaya bakıyordu.

ESKİ MİLLETVEKİLİ İŞBAŞARAN'A DAVA AÇMIŞTI

İstanbul Basın Suçları Savcısı Vedat Yiğit de İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne getirildi. Savcı Yiğit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan eski AK Parti Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran hakkında “Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "tehdit" suçlarından 1,5 yıl ile 6,5 yıl arasında hapis istemiyle dava açmıştı. Savcı Yiğit, gazeteci Sedef Kabaş'ın Twitter'dan paylaştığı "Bu adamı asla unutmayın, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı" mesajına ilişkin yürütülen soruşturmaya da bakıyordu.

Türkiye güzeli manken Merve Büyüksaraç hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başbakan olduğu dönemde sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabı üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturmaya da bakan Savcı Vedat Yiğit, yine bugün Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan hakkında, 14 Ocak'ta köşelerinde Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed olduğu iddia edilen karikatürünü yayınladıkları gerekçesiyle res'en soruşturma başlatmıştı.

BALYOZ HAKİMİ'NİN DE GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapan Ömer Diken de Uşak Hakimliği'ne atandı. Ömer Diken, 3 yıl süren ve 365 sanığın yargılandığı Balyoz Davası'nda mahkeme başkanı olarak görev yapmıştı.

KUMPAS İDDİALARINA İLİŞKİN YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMAYA BAKIYORDU

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cumali Karakütük ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne atandı. Karakütük, Odatv Davası'nda kumpas iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmaya bakıyordu.

BAŞSAVCIVEKİLİ, ANADOLU ADLİYESİ'NE BAŞSAVCI OLDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fehmi Tosun ise İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Yine Basın Suçları Savcısı Hacı Hasan Bölükbaşı, Savcı Önder Yaman ve Savcı Fatih Karakuş da İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliklerine atandı.

PAMİR'İN SAVCISI BAŞSAVCIVEKİLİ OLDU

Sarıyer Zekeriyaköy'de kaybolduktan 30 saat sonra komşu evin havuzunda ölü bulunan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'in annesi Süverce Dikdik ile babası Serdar Dikdik hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açan savcı Levent Çağıl da İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne getirildi.

KARABABA MERSİN HAKİMLİĞİ'NE ATANDI

Küçükçekmece Hakimi Mehmet Karababa ise Mersin Hakimliği'na atandı. İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi üye hâkimi olarak görev yaptığı dönemde Mehmet Karababa, gazeteci Ahmet Şık'ın "İmamın Ordusu" isimli kitabının taslağına el koyma kararı vermişti.

HAKAN FİDAN'I İFADEYE ÇAĞIRAN SAVCI ERZURUM'A ATANDI

KCK soruşturması kapsamında 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu 5 MİT mensubunu ifadeye çağıran dönemin Özel Yetkili Savcısı Sadrettin Sarıkaya da Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Sarıkaya, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından Anadolu Adliyesi'nde duruşma savcısı olarak görev yapıyordu.

DİNK DAVASI HAKİMİ URFA'YA ATANDI

Dink Davası'na bakan hakim Rüstem Eryılmaz da Şanlıurfa Hakimliği'ne atandı. Eryılmaz, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapıyordu.

ŞİKE İDDİANAMESİ'Nİ YAZAN SAVCI BALIKESİR'E ATANDI

Balyoz Savcısı Ali Haydar Kırşehir'e, futbolda şike iddianamesini yazan savcı Mehmet Berk Balıkesir'e, Oda TV davasının hâkimi Hikmet Şen ise Van'a atandı.


İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DAVASINA BAKAN HAKİMLERİN GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİ


HSYK'nın son kararnamesiyle İzmir'deki bazı hakim ve savcıların da görev yerleri değiştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi davasına bakan mahkeme başkanları Menderes Yılmaz, Akar Karasu ve Cahit Kargılı yeni görev yerlerine atandı.

HSYK'nın akşam saatlerinde açıklanan kararnamesiyle İzmir Adliyesi'nde görevli bir çok hakim ve savcının da görev yeri değiştirildi. Yapılan bu değişikliklere göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi davalarına da bakan Menderes Yılmaz Denizli hakimliğine, Akar Akarsu ve Cahit Kargılı Çorum'a düz hakim olarak atandı. Yusuf Arslan Ordu Cumhuriyet Savcılığı'na, Kadir Arapoğlu ve Dr. Uğurcan Sevinç Kızıloğlu Karşıyaka Savcılığı'na, İzmir Cumhuriyet Savcısı Kadir Karaca İzmir Başsavcı Vekilliği'ne, Cumhuriyet Savcısı Gürmen İlhanoğlu Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı'na, İzmir Hakim Hüseyin Akkuş 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na, İzmir Cumhuriyet Savcısı Feyzi Öztürk İzmir Başsavcı Vekilliği'ne, İzmir Cumhuriyet Savcısı Dr. Ömer Ömeroğlu İzmir Başsavcı Vekilliği'ne, İzmir Cumhuriyet Savcısı Erdal Kütükçü Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne, İzmir Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı'na, İzmir Cumhuriyet Savcısı Fatih Mehmet Öztürk İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne, İzmir Cumhuriyet Savcısı Şükran Dedeağaoğlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne, İzmir Hakimi Ali Asker Dağdeviren Muğla Hakimliği'ne, İzmir Cumhuriyet Savcısı Cevat Mert Koparal Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Menderes Hakim'i Nazan Özer, İzmir Hakimliği'ne, İzmir Cumhuriyet Savcısı Mustafa Gümüş Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Karşıyaka Cumhuriyet Savcısı Hasan Onur Dinç, İzmir Başsavcı Vekilliği'ne, Urla Başsavcısı Hasan Dalak Manavgat Başsavcılığı'na, Tire Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yayla Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na, Foça Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu İnebolu Cumhuriyet Savcılığı'na, Foça Hakimi Derya Zorlu İnegöl Hakimliği'ne ve Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Celal Ertürk Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler