Mağdurdu fail oldu

Konuşma engelli Sertkal, Kobani protestolarına ilişkin yürütülen polis soruşturmasında 'şüpheli' oldu.

Yayınlanma: 15.01.2015 - 22:35
Abone Ol google-news

Kobani’ye destek eylemlerinde çıkan olaylarda Ülkücüler ile eylemciler arasında çıkan silahlı çatışmalarda 1’i kadın 5 kişi öldü, aralarında polislerin de bulunduğu 40’ın üzerinde kişi yaralandı. Güzelvadi Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki işitme ve konuşma engelli Şehriban Sertkal, 9 Ekim’de akşam saatlerinde evine yakın bir sokakta kim tarafından açıldığı bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunlarla göğsünden, sağ kol ve kalçasından yaralandı. Ameliyat edilen Sertkal, kalçasına isabet eden kurşun nedeniyle felç kaldı. Koluna isabet eden mermiyi çıkaran doktorlar, göğüs ve kalçasındaki kurşunları ise riski olduğu için çıkaramadı.

 

İki ay tedavi gördü

2 aylık tedavisinin ardından Sertkal evine götürülken, yatalak kalan genç kızın ihtiyaçları da annesi Bendi Sertkal tarafından karşılanmaya başladı. Hastanedeki tedavisi sırasında polis ekipleri Şehriban Sertkal’ın ifadesine başvurdu. İşitme ve konuşma engelli olduğu için tercüman aracılığıyla ifadesi alınan Şehriban Sertkal, evine yakın bir noktada işaret dili bilen bir arkadaşı ile dolaştığını, olayları fark edince eve dönmek isterken vurulduğunu anlattı. Yaralandığı için şikayetçi olan Şehriban Sertkal, 5 kişinin öldüğü Kobani protestolarına ilişkin yürütülen polis soruşturmasında “şüpheli” oldu. Olaylar sırasında tutuklanan Y.T. isimli kişinin, Beybahçe Mahalles’’ndeki gerginlik sırasında Siirtli bir kızın yaralandığını ifadesinde söylediğine yer verilerek, bu kişinin Vanlı olan yaralı Şehriban Sertkal olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Sertkal’a “Kasten yaralama, terör örgütü üyesi olmak, örgütü adına eylem ve faaliyette bulunmak, Terör örgütü propagandası yapmak, 2911 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, Görevli memuru yaralama ve direnme” suçları yöneltildi.

Ailenin avukatı Adnan Erol ise soruşturmanın devam ettiğini ifade ederken, gerçek faillerin soruşturmaya dahil edilmediğini söyledi. Erol, dosyanın bu haliyle devam etmesi halinde mağdurların failleştirileceği iddiasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler