14 yaşındaki kızı zorla dudağından öpmeye 25 yıl hapis istemi

ERZURUM’da komşu kızı 14 yaşındaki D.Ç.’yi otomobilde zorla dudağından öptüğü iddia edilen 20 yaşındaki F.A. hakkında ’çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 15 yıl, ’kişi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 10 olmak üzere toplam 25 yıla kadar hapsi istendi.

Yayınlanma: 16.01.2015 - 12:59
Abone Ol google-news

Olay geçen yıl 4 Ekim günü merkez Yakutiye İlçesi’nde Mecidiye Mahallesi’nde bulunan körling (curling) salonu bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre F.A., yolda gördüğü D.Ç.’yi birşeyler sorma bahanesiyle otomobiline aldı. Körling salonu bahçesine giden F.A., burada D.Ç.’ye "Öpüşelim mi?" diye sordu. Daha sonra yine iddiaya göre D.Ç’yi zorla dudağından ve boynundan öpen F.A., kızın kıyafetlerini çıkarmaya çalıştı. Anne babasından ayrı yaşayan ve dedesi ile kalan D.Ç.’nin şikayeti üzerine F.A., 8 Ekim günü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

F.A. hakkında ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 8 yıldan 15 yıla kadar, ’kişi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan evli F.A., "Hava kararmıştı, eve gidiyordum. D.Ç. beni görünce ’abi beni de eve bırakır mısın?’ deyince, ben de arabaya aldım. 5 yaşındaki kardeşim de otomobildeydi. Kızı evine bıraktım. Polisler ’öpmekten bir şey çıkmaz’ dedikleri için ifade verirken öyle söyledim. Öpmedim, aldığım yere değil evine bıraktım" dedi.

Daha önce şikayetçi olan D.Ç. ise duruşmada şikayetinden vazgeçti. D.Ç. psikolog eşliğinde ifade verirken F.A.’dan kendisini eve bırakmasını istediğini belirtti. Anne ve babası boşandığı için dedesiyle birlikte yaşadığını anlatan genç kız, "F. ağabeyi sokakta gördüm ’Beni eve bırakır mısın’ dedim. O da beni evin olduğu yere bıraktı. Evin önüne gidince arkadaşım İ. beni otomobilde görenlerin olduğunu söyleyerek dememin evine gitmemin yanlış olacağını söyledi. Bunun üzerine arkadaşım E.K.’nin evine gittim. O gece onun evinde kaldım. Dedem kayıp olduğumu polise bildiriyor. Öpüşme olayı olmadı Abiden şikayetçi değilim. Boynum arkadaşlarla şakalaşırken morarmıştı. Polisler baskı yaptıkları için o şekilde ifade verdim" diye konuştu.

Mahkemede kızın dedesi ve babası da şikayetçi olmadı. Psikolog ise kızın beyanlarında tutarsızlıklar olduğunu, bu nedenle yönlendirme altında bulunulabileceğini vurguladı. Mahkeme heyeti, F.A.’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler