Baba-kız direnişteler

30 Mart yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu devralan MHP’li Burhanettin Kocamaz, şimdiye kadar 1893 işçiyi işten çıkardı. DİSK Genelİş Sendikası’na üye işçiler Özgür Çocuk Parkı’nda kurdukları çadırda direnişlerini sürdürüyor.

Yayınlanma: 18.01.2015 - 21:31
Abone Ol google-news

İşçilerden 41 yaşındaki Serkan Koku ise hem işe geri dönebilmek hem de lösemi hastası 9 yaşındaki kızı Sudenaz’ın sağlığına kavuşması için mücadele ediyor. Sudenaz direnişteki işçilerin aralarında topladığı paralarla tedavi için Ankara’ya gönderilirken, direnişteki işçiler Sudenaz’ın doğum gününü direniş çadırında kutladı.

41 yaşındaki Serkan Koku, 2006 yılında, CHP’li Macit Özcan döneminde belediyede işe girmiş. 7 taşeron firma değişse de belediyede çalışmaya devam etmiş yüzlerce işçi gibi. Ancak 2014 seçimlerinden kısa süre MHP’li yönetim tarafından “Taşeron firmanın sözleşmesi bitti. Sizin de burada işiniz kalmadı” denilerek işten çıkarılmış.

MHP’li belediye yönetimin kendilerini “CHP zamanında alınan işçiler” olarak gördüğüğünü belirten Koku, “Bizi ekmeğimizden ettiler. 800 liralık maaşımızdan ettiler” diyor. Koku’nun 9 yaşındaki küçük kızı Sudenaz ise lösemi hastası. Çocuğunun tedavisi için elinde neyi varsa harcayan Koku,
işten de çıkarılınca iyice zor duruma düşmüş. Direnişteki işçiler ise kendi aralarında para toplayarak Sudenaz’ı tedavi için Ankara’ya göndermiş. LÖSEV gönüllülerinin de katkısıyla Sudenaz’ın tedavasine
başlanmış.

Şimdilerde baba Serkan Koku, Mersin’deki direniş çadırında işine dönmek için, kızı Sudenaz Ankara’da hastanede yaşama tutunmak için mücadele ediyor. Bu süreçte en büyük desteği kendilerine Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) verdiğini vurgulayan baba Koku, “LÖSEV’e teşekkür ederim. Beni gerçekten büyük bir zorluktan kurtardılar. Kızımın bakımı dört dörtlük yapılıyor. Her konuda ilgileniyorlar. Kızım bu hastalığından dolayı okula gidemiyor. Ama LÖSEV’de kitap veriyorlar. Yazı yazdırıyorlar. Bir şeyler öğretmeye çalışıyorlar. Oyun odaları var, tiyatroları var. Çok da güzel bir moral veriyorlar. Kızım doktor olmak istiyor. 3 yaşından bu yana ben okuyacağım doktor olacağım diyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler