Karanlığa karşı Cumhuriyet

Charlie Hebdo’yla dayanışmamızın ardından gazetemize yönelik saldırılara karşı aralarında dün Taksim’de Cumhuriyet dağıtıldı.

Yayınlanma: 18.01.2015 - 22:40
Abone Ol google-news

Cumhuriyet’in Charlie Hebdo’yla dayanışmasının ardından gazetemize yönelik saldırı ve tehdite karşı dün aralarında mimar Mücella Yapıcı, avukat Can Atalay ve Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) üyelerinin de bulunduğu bir grup dün Taksim’de yurttaşlara Cumhuriyet gazetesi dağıttı. Mis Sokak’ta toplanan grup ellerindeki gazetelerle Taksim’e çıkarak “Amasız, fakatsız fikir özgürlüğü için Cumhuriyet okuyun”, “Karanlığa, gericiliğe karşı çocukların korkusuzca yaşayacağı günler için Cumhuriyet okutun”, “Özgür basın için Cumhuriyet alın” şeklinde sloganlarla gazeteyi dağıttı.

Destek için Cumhuriyet Gazetesi dağıttılar - FOTO GALERİ

Yapılan açıklamada, “Bugün Fransa’da yürüyüp burada provokasyon diyenlere karşı Cumhuriyet gazetesi için bulunuyoruz. Ne zaman bir gazeteye baskı uygulansa, fikir hürriyetinin karşısına engel çıkarılırsa, dayanışma şiddetle bastırılmaya çalışılsa bizler barış ve dayanışma içinde olacağız. Bugün korkmadığımız için, ifade ve basın özgürlüğü için Cumhuriyet gazetesi dağıtımı yaptık” denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler