‘AKP hükümeti kışkırtıyor’

Cumhuriyet’in Charlie Hebdo’yla dayanışmasının ardından gazetemize yönelik tehditlere karşı destek mesajları sürüyor.

Yayınlanma: 18.01.2015 - 23:03
Abone Ol google-news

CHP İstanbul İl Örgütü de gazetemizi ziyaret etti

 

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dursun Atılgan mesajında, “Basın özgürlüğüne tahammül edemeyen bir iktidarın devlet yönetmesi, ülkemiz ve ulusumuz açısından çok büyük bir talihsizliktir; bu duruma katlanmak ise tam bir duyarsızlıktır” dedi..

İngiltere ADD Başkanı Jale Özer de gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç’e gönderdiği destek mesajında şunları belirtti: “90 yıllık yayın hayatında Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Ata’mızın hedefi olan çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmesi için büyük çaba harcayan ve bu uğurda birçok
yazarını teröre kurban veren gazetemiz Cumhuriyet’in Charlie Hebdo dergisinin son sayısının bazı bölümlerini yayımlayarak terörü kınamasını, ifade ve basın özgürlüğüne sahip çıkmasını çok önemsiyor, görevini her zaman olduğu gibi yaptığı için sizi ve bütün Cumhuriyet çalışanlarını kutluyoruz. Bu nedenle gazetemize yapılan saldırıları başta Başbakan olmak üzere hükümetin gerçeği yansıtmayan kışkırtıcı tavrını son derece tehlikeli buluyor, ağır bir ifade ve basın özgürlüğü ihlali olarak görüyoruz”

Öte yandan Gazetemizin Şişli’deki merkezine dün öğlen CHP PM Üyesi Ercan Karakaş, CHP İstanbul İl Örgütü, CHP sol kanat grubu ve Gezi olayları sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından vurularak yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan geldi. Gazetemizin yöneticileri ile görüşen ve desteklerini sunan Karakaş, basın ve ifade özgürülüğü konusunda Cumhuriyet’in yanında olduklarını bir kez daha yineledi. Elvan ailesi de artan baskıya karşın Cumhuriyet gazetesinin dimdik ayakta durduğunu ve tehditlere karşı her zaman yanında, gazeteyle dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi.

 

 

Pedallar Cumhuriyetiçin döndü

“Öteki Bisiklet” grubu ise geleneksel olarak her ocak ayında katledilen gazeciler için gerçekleştirdiği Ankara turunda, bu kez gazetemizin Ankara bürosunu da ziyaret etti. Tematik turlar yapan grup, hedef gösterilen gazetemiz için pedal çevirdi. Gazetemizin bürosu önünde, “Özgür basın susturulamaz” sloganı atan grup, 19 Ocak 2007’de katledilen gazeteci Hrant Dink ve 24 Ocak 1993’te katledilen gazemiz yazarı Uğur Mumcu için de “pedal çevirdiklerini” açıkladılar. Grup daha sonra Mumcu’nun evinin önüne gitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler