"Bebeğime süt yerine, çay içiriyorum"

Elektrik kontağından çıkan yangında kullanılamaz hale gelen ve hayırseverlerin yardımıyla onarılan iki odalı evde yaşam mücadelesi veren birisi engelli 6 çocuklu Çetinkaya ailesi, fakirlik ve yoklukla mücadele ediyor. Anne Çetinkaya: "Maddi durumumuz kötü. Çocuklarıma mama alamıyorum. Bebeğime süt yerine, çay içiriyorum. Çocukları, naylon poşetle bezliyorum"

Yayınlanma: 19.01.2015 - 11:30
Abone Ol google-news

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde  2008'de elektrik kontağından çıkan yangında iki odalı evleri kullanılamaz hale  gelen, hayırseverlerin yardımıyla onarıldıktan sonra yeniden eve yerleşen birisi  engelli 6 çocuklu Çetinkaya ailesi, fakirlik ve yoklukla mücadele ediyor.
 
AA'dan Mustafa Kemal Bektaş'ın haberine göre; Sofular köyünde 6 çocuğu ve eşiyle iki odalı evde yaşayan İsmet  Çetinkaya (50), rahatsızlığı nedeniyle çalışamıyor. Engelli çocukları için bakım  ücreti alan aile, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlerden  yardım bekliyor.
 
İsmet Çetinkaya,  2008'de elektrik  kontağından çıkan yangında evinin kullanılamaz hale geldiğini belirterek,  hayırseverlerin desteğiyle onarılan iki odalı evde yaşadıklarını söyledi.
 
Çocuklarından ikisinin okula gittiğini anlatan Çetinkaya, "Bir çocuğum  da engelli. Engelli çocuğumdan dolayı 770 lira devletten aylık alıyorum. Sosyal  Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kış mevsiminde 1 ton kömür veriliyor.  Yine 3 ayda bir 150 lira gıda yardımı yapılıyor" dedi.
 
Çetinkaya, engelli çocukları için verilen aylıkla geçimlerini  sağlamaya çalıştıklarına dikkati çekerek, evlerinin harabe durumda olduğunu,  yağışta çatılarının aktığını dile getirdi.
 
"Soğuk havada yatağın içine girerek ısınmaya çalışıyoruz" diyen  Çetinkaya, "Çocuklarımı ayda 2-3 kez doktora götürmek zorunda kalıyorum. En büyük  oğlum, Ormanlı beldesinde okula gidiyor. Okulda yemek veriliyor. Akşamları oğlum  oradan artan ekmekleri toparlayıp bize getiriyor. Elektrik borcumuz var,  ödeyemedik. bugün yarın da elektriğimiz kesilir" ifadesini kullandı.

 
"Bebeğime süt yerine, çay içiriyorum"
 
 Anne Şerif Çetinkaya da (45) 9 aylık Sevcan, 2 yaşındaki Volkan ve 3  yaşındaki Şehrebar'ı naylon poşetlerle bezlediğini, süt yerine çay ve ekmekle  karınlarını doyurduğunu söyledi.
 
Anne Çetinkaya, şöyle konuştu:
 
 "Çocuklarıma mama alamıyorum. Bebeğime süt yerine, çay içiriyorum. Süt  alacak para yok. Komşularım bazen süt getiriyor. Çocuklarımı onunla beslemeye  çalışıyorum. Maddi durumumuz kötü. Poşet ve kartonla çocuklarımın altını  bezliyorum.  6 yaşındaki kızım Sevda anaokuluna, 14 yaşındaki oğlum İsmet de  Ormanlı beldesinde liseye gidiyor, 8 yaşındaki oğlum Oktay'ın engeli var. Ne  yapacağımızı bilemiyoruz. Hayırseverlerin desteğini bekliyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler