Destek veren AKP'nin hedefi oluyor

Cumhuriyet’e yönelik tehditlere karşı dayanışma amacıyla gazete binasına ziyarete gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç bir internet sitesinde hedef gösterildi.

Yayınlanma: 19.01.2015 - 22:48
Abone Ol google-news

AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın çağrısıyla da dün belediye önüne siyah çelenk bırakıldı. Tepkilere karşı Sarıyer Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Bu girişim en az Paris’teki kanlı saldırı kadar tehlikelidir. Sarıyer’de kurmaya çalıştığımız birlik, beraberlik, barış ve huzuru dinamitlemekten başka bir şey değildir. Halkımızın manevi duygularının seçim malzemesi yapılmasına asla izin vermeyeceğiz” denildi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i protesto etmek amacıyla dün AKP Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar adıyla “Peygamberimize hakaret eden Cumhuriyet gazetesini destekleyen Şükrü Genç’i protesto ediyoruz” metni cep telefonlarına mesaj olarak gönderildi. Bu çağrı üzerine Çayırbaşı Cami önünde toplanan AKP’liler ellerinde “İnsanların inançlarıyla dalga geçmeyeceksin”, “Başkan özgürlük maskeni çıkar da Sarıyer yüzünü görsün” yazılı dövizler ve siyah çelenkle belediyenin önüne yürüyerek Genç’i protesto etti. AKP’lilerin Şükrü Gençi’i hedef alan açıklamalarının ardından Sarıyer Belediyesi’nden de bir açıklama yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Fransa’ya gittiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da saldırıyı kınadığına dikkat çekilen açıklamada özetle
şu görüşlere yer verildi: “Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç aynı şekilde Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın yaptığı gibi terörü kınadı. AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı da attığı mesajla halkı tahrik
girişimi başlattı. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in şahsına yönelik maksatlı haber ve dedikodular halkımız arasındaki iç barışa ciddi bir tehdittir. Halkımızın manevi duygularının seçim malzemesi yapılmasına asla izin vermeyeceğiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler