CHP'li gençlerden AK Partili Babuşcu'ya istifa çağrısı

Balıkesir'de Yeşilli Meydanı'nda toplanan CHP'li gençler, "600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" sözleriyle tepki çeken AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'yu istifaya çağırdı.

Yayınlanma: 20.01.2015 - 20:05
Abone Ol google-news

CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Emrah Türk eylemde yaptığı konuşmada "Bugüne kadar milletvekili olarak hiç bir varlık gösteremeyen, ülkemizin ve ilimizin yararına hiç bir icraatı olmayan, buna rağmen milletin cebinden bedava maaş alan, demokratik ve laik cumhuriyete bağlı kalacağına namus ve şerefi üzerine ant içmiş olan, sözde Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, Türkiye Cumhuriyetini '600 yıllık Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arası' olarak değerlendirmiştir. Özür dilemesi gerekirken haddini daha da aşarak bu söylemini 2023'e taşıma gafletine düşmüştür. Bu beyanları ile şahsının ve AKP'nin Cumhuriyet düşmanlığını açıkça ortaya koymuştur" dedi.

Türk açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Hükümet, cumhurbaşkanı ve başbakan aleyhine tek kelime edene 5 yıl hapis istemiyle dava açarken Cumhuriyet ile hesaplaşan bu köhne zihniyet hakkında tek bir adım dahi atılmaması çok acı verici ve manidardır. İstanbul milletvekilimiz Umut Oran, bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Bizler hukuk alanında mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz isterdik ki silik siyasi kariyere sahip söz konusu milletvekili, ülkemiz ve ilimiz için yaptığı yararlı işlerle gündeme gelebilseydi. Bizler 90 yıllık cumhuriyetin 13 yıllık gazoz molasını kısa keseceğiz. Cumhuriyetin meclisinde milletvekilliği yapmaya devan eden Babuşcu'nun derhal istifa etmesini istiyoruz. Ve bizler Cumhuriyet'in yılmaz bekçileri olarak Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeye bir kez daha and içiyoruz."
Basın açıklamasına temsili olarak kara çarşaf giyerek katılan CHP'li iki genç, eylemin bitimiyle çarşaflarını yere atarak, Atatürk'ün Bursa Nutku ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin yeraldığı iki çerçeveyi çıkardı. Eylem olaysız sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler