Beşiktaş'a Paşa şoku!

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynanan ve 79. dakikasında olay çıkan maçta Kasımpaşa, Beşiktaş'ı ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 yendi.

Yayınlanma: 15.12.2013 - 20:03
Abone Ol google-news

Kasımpaşa: 2 - Beşiktaş: 1

Goller: DK 3 ALMEİDA, DK 47 HALİL ÇOLAK, DK 71 Scarione

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Barış Şimşek, Ekrem Tan, Mehmet Metin

Kasımpaşa: Isaksson, Orhan Şam, Yalçın Ayhan, Donk, Sancak Kaplan, Viduez, Kerem Şeras, Castro, Halil Çolak, Scarione, Malki


Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Sivok, Motta, Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup, Hutchinson, Fernandes, Olcay Şahan, Almeida

Gol: Dk. 3 Almeida (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 30 Donk, Dk. 45+1 Halil Çolak (Kasımpaşa)

O taraftardan şok tweet!

Maçın önemli dakikaları

3. dakikada Beşiktaş, Oğuzhan'ın organize ettiği atakla golü buldu. Bu oyuncunun pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Olcay, meşin yuvarlağı, arka direkte müsait durumda bekleyen Almeida'nın önüne bıraktı. Portekizli oyuncu, topu rahat bir şekilde filelere atarak, takımını 1-0 öne geçirdi.

9. dakikada Beşiktaş, sol çaprazdan tehlikeli geldi. Ceza alanı içinde Olcay'ın pasıyla topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı, Fernandes'in önüne bıraktı. Bu oyuncunun yerden bekletmeden şutunda, kaleci Isaksson, topu yatarak kontrol etti.

11. dakikada Viduez'in pasıyla Serdar'dan önce topla buluşan Halil'in ayağından açtığı topa, kaleci Tolga sahip oldu.

16. dakikada kullanılan serbest vuruşta, ceza yayı içinde Malki kafa pasıyla Scarione'yi topla buluşturdu. Bu oyuncu, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

25. dakikada Fernandes'in sol çaprazdan ortasında, arka direkte bekleyen Almeida, Yalçın'ın dokunduğu topu, kötü bir kafa vuruşuyla auta gönderdi.

33. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında, Almeida'nın sol çaprazdan sert şutunda, top yandan auta gitti.

Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde kapadı.

47. dakikada Donk'un pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Halil, sol çaprazdan güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

57. dakikada Viudez'in ceza alanı önünden sert şutunda, savunmadan seken topu, kaleci Tolga son anda kornere tokatladı.

64. dakikada Kerem'in uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Tolga bir kez daha güzel bir kurtarışla, topu kornere çeldi.

71. dakikada Kerem'in pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Scarione, meşin yuvarlağı filelere göndererek, takımını 2-1 öne geçirdi.

79. dakikada bir taraftarın sahaya girip Fernandes'e saldırması sonrası, saha karıştı. Taraftara vuran Motta, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Almeida da yaptığı itiraz sonrası gördüğü ikinci sarı kartın ardından, kırmızı kartla oyundan atıldı.

Kasımpaşa, maçı 9 kişi tamamlayan Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti.

Kasımpaşa-Beşiktaş maçından notlar

Annesi Melek Zengin'i kaybeden Beşiktaş'ın milli kalecisi Tolga Zengin, izinli olmasına rağmen kendi isteğiyle Kasımpaşa karşısında forma giydi.

Trabzon'da annesini toprağa veren ve dün akşam İstanbul'a gelen Tolga, Kasımpaşa maçında takımdaki yerini aldı.

Tolga Zengin'in ısınmak için sahaya çıkmasıyla, iki takım taraftarları da milli kaleciyi ayakta alkışlayarak teselli etti.

Tolga, elini kalbine götürerek Kasımpaşa taraftarlarını selamladı. Beşiktaş taraftarları ise Tolga'yı tribünlere çağırdı. Tribünlerde Tolga için "Melek annemiz öldü, annesiz kaldık", "Bir melek vardı gönlü zengin, başın sağ olsun Tolga Zengin", "Bütün Çarşı annesiz kaldı" pankartları açıldı. Tolga da Beşiktaş tribünü önünde yer alan ve üstünde annesinin fotoğrafı da yer alan pankartın önüne gidip, annesinin fotoğrafını öptü ve taraftarlara teşekkür etti. Tolga'nın bu sırada oldukça duygulandığı gözlendi. Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesinde "Melek anne ölmedi kalbimizde yaşıyor" diye tezahüratta bulundu.

Kasımpaşa tribünleri de "Başın sağolsun Tolga Zengin, acın acımızdır" yazılı pankart açtı. Lacivert-beyazlı taraftarlar ayrıca Tolga'yı tribünlere çağırdı. Milli kaleci de tribünleri eliyle selamladı.

Kasımpaşalı futbolcular da sahaya "Başın sağolsun Tolga" yazılı pankartla çıktı.

Kadroda 3 değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kasımpaşa ile yaptıkları Spor Toto Süper Lig 15. hafta maçında, kadroda 3 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

Siyah-beyazlılarda, geçen haftaki Sivasspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Gökhan Töre, Julien Escude ve Mehmet Akgün'ün yerine sakatlığı geçen Tomas Sivok ile cezaları biten Oğuzhan Özyakup ve Ersan Gülüm forma giydi.

Sakatlığı bulunan Gökhan Töre ile yabancı sınırlamasına takılan Escude, 18 kişilik maç kadrosuna alınmazken, Mehmet Akgün ise yedekler arasında yer aldı.

Oğuzhan sağ açıkta, Veli Kavlak yedek

Slaven Bilic, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Gökhan Töre'nin yerine, orta alanının sağında Oğuzhan Özyakup'a görev verdi.

Forvette geçen hafta olduğu gibi Almeida'yı oynatan Hırvat teknik adam, orta alanı Olcay Şahan, Atiba Hutchinson, Necip Uysal, Manuel Fernandes ve Oğuzhan Özyakup'tan oluşturdu. Sakatlığı geçen Veli Kavlak ise yedekler arasında yer aldı.

Sivok 1 hafta sonra sahada

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle geçen hafta Sivasspor maçında forma giyemeyen Tomas Sivok, Kasımpaşa karşısında takımdaki yerini aldı.

Sivok, cezası nedeniyle Sivasspor maçında oynayamayan Ersan Gülüm ile savunmanın göbeğinde görev aldı. Savunmanın solunda Motta, sağında ise Serdar Kurtuluş forma giydi.

Kasımpaşa'da 4 eksik

Kasımpaşa, Beşiktaş karşısına 4 futbolcusundan yoksun çıktı.

Lacivert-beyazlılarda geçen hafta Medical Park Antalyaspor maçında kırmızı kart gören İlhan Eker, Ryan Babel ve sarı kart görerek cezalı duruma düşen Adem Büyük ile sakatlığı bulunan Elyasa Süme, zorlu karşılaşmada takımdaki yerlerini alamadı.

Teknik direktör Shota Arvaledze, bu oyuncuların yerine sağ bekte Orhan Şam, sol bekte Sancak Kaplan, sol kanatta Halil Çolak, sağ kanatta da Tabare Viudez'e forma verdi. Yabancı kontenjanı nedeniyle de Fritzler, kadroya alınmadı.

Taraftarlar arasında atışma

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki karşılaşma öncesi iki takım taraftarları arasında sözlü atışmalar oldu.

Taraftarlar, birbirlerine küfürlü tezahüratlar yaptı. Karşılaşma öncesinde de zaman zaman stat dışında taraftarlar arasında gerginlikler yaşandı.

Beşiktaşlı taraftarlara ayrılan bölümün tamamı dolarken, Kasımpaşa tribünlerinde ise az miktarda boşluklar göze çarptı.

Bu arada, Rusya'nın Rubin Kazan takımında forma giyen Gökdeniz Karadeniz de karşılaşmayı protokol tribününden izledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler