Serap’ı öldüren MİT ajanları mı?

Eski Bakan İdris Naim Şahin’in “liseli Serap’ı öldüren molotoflu saldırıyı MİT yaptı” iddiasını ihbar kabul eden mahkeme iddiaları Meclis’e soracak. Sanık aileleri Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu. Kılıçdaroğlu savcıları harekete geçmeye çağırdı.

Yayınlanma: 24.01.2015 - 02:29
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, 2009 yılında Küçükçekmece’de lise öğrencisi Serap Eser’in İETT otobüsünde yanarak yaşamını yitirmesine neden olan molotofkokteyli atan kişinin MİT elemanı olduğunu açıklamasıyla ilgili olarak “Dönemin İçişleri Bakanı böyle bir açıklama yapıyorsa bu çok önemlidir. Savcıların hemen harekete geçmesi lazım” yorumunu yaptı. Kılıçdaroğlu, “Yolsuzluğun üstünü kapatan bir parlamento devletin itibarını sıfırlar. Kişilerin yargıya gidip yargılanması lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu, dün Yıldız Hisarüstü Sosyal Tesisleri’nde Toplumcu Düşünce Enstitüsü tarafından düzenlenen “Sosyal Politikalar ve Yoksullukla Mücadele” konulu toplantıya katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve yaklaşık 2.5 saat süren toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Selin Sayek Böke, Burhan Şenatalar, Faik Öztrak, milletvekilleri Hurşit Güneş, Kadir Gökmen Öğüt, Osman Korutürk, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Üniversitesi
öğretim üyesi Prof. Dr. Fethi Açıkel, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra, Koç Üniversitesi öğretim üyesi Ali Çarkoğlu, Prof. Dr. İlter Turan, Doç. Dr. Ayşen Candaş, Kadri Gürsel ve Nebil İlseven’in de aralarında bulunduğu davetliler katıldı. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yoksulluk ve işsizliğin had safhada olduğunu belirterek “Bu sorunun
tümüyle Türkiye’nin gündeminden çıkarılması ve çözülmesiyle ilgili değerli bilim insanlarının görüşleri oldu ve yararlandık” dedi.

Kılıçdaroğlu, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Serap Eser’in hayatını kaybettiği İETT otobüsüne yönelik saldırıyla ilgili iddialarının sorulması üzerine “Dönemin İçişleri Bakanı böyle bir açıklama yapıyorsa bu çok önemli ve savcıların hemen harekete geçmesi lazım” yanıtını verdi. “Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika ziyareti sırasında buradaki Türk okullarının kapatılmasını istemesine” ilişkin görüşleri de sorulan Kılıçdaroğlu, “Asıl o konuda konuşacak olan Milli Eğitim Bakanı ve Dışişleri
Bakanı’dır. Onların görüşleri daha önemli. Onların da böyle bir talebi benim bildiğim kadarıyla medyaya yansımadı” yorumunu yaptı.

 

‘4 bakan halkın vicdanında mahkûm olmuştur’

Kılıçdaroğlu, CHP’nin eski AB Bakanı Egemen Bağış hakkındaki Yüce Divan oylamasının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine, “O konuda 4 bakan halkın vicdanında mahkûm olmuştur” dedi. Dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasında, “AKP milletvekillerinden fire olduğu” yönündeki sorulara ise Kılıçdaroğlu, “AKP’den de 50’ye yakın milletvekilinin aynı görüşte olması bizim için önemli” yanıtını verdi.

 

Özeleştiri

Kılıçdaroğlu, önceki akşam da Avcılar’daki Double Tree By Hilton Otel’de, işadamı ve sanayici Abdullah Teber’in ev sahipliğinde işadamlarıyla bir araya geldi. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, inançların siyasete konu olamayacağını vurgulayarak “Herkesin inancı kendisine ait. Onun güvencesi laikliktir. Orası dokunulmaz alandır. Yaşam tarzı, isteyen istediği gibi yaşar. Geçmişte bunlar üzerinde hatalar yaptık. O hatalardan da arınıyoruz, arınacağız hep beraber” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bir parlamento düşünün, yolsuzlukların üstünü kapatıyor. Böyle bir parlamento olmaz. Yolsuzluğun üstünü kapatan bir parlamento devletin itibarını sıfırlar. Kişilerin yargıya gidip aklanması lazım” diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler