Mumcu için binler sokakta

Suikast sonucu 24 Ocak 1993'te katledilen Araştırmacı-Gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 22'nci yılında, 'Adalet ve Demokrasi Haftası' kapsamında evinin önünde anıldı. Törene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Öte yandan, Uğur Mumcu'nun kabrine, Güldal, Özge ve Özgür Mumcu çiçek bırakıp, mum yaktı.

Yayınlanma: 24.01.2015 - 12:33
Abone Ol google-news



Gazeteci yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 22'inci yılında, suikaste uğradığı ve adı verilen sokaktaki evininin önünde törenle anıldı. 

Anma törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılıçdaroğlu, Mumcu'nun evinde eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu ile bir süre görüştütü. Kılıçdaroğlu, daha sonra Mumcu ailesi ile "Faili Meçhuller Anıtı''na çelenk koydu. Mumcu ailesi ile Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu'nun anıtına karanfil ve yaktıkları mumları bıraktı.

Tören, Mumcu anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla son bulurken, törene gelen vatandaşların bugüne kadar suikast düzenlenerek öldürülen ve olaylar sırasında hayatını kaybeden bir çok kişinin fotoğraflarını taşıdığı görüldü. Anmaya katılan vatandaşlar ellerinde 'Unutmadık' ve 'Kalbimizdesin' yazılı pankartlar taşıdı.

Tören, Mumcu anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla son buldu.

Uğur Mumcu için yürüdüler - FOTO GALERİ

Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu'yu anma törenine katıldı - VİDEO




UĞUR MUMCU KABRİ BAŞINDA ANILDI

Bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma etkinliğine, TBMM Başkanvekili ve eşi Güldal Mumcu, kızı Özge, oğlu Özgür Mumcu ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Uğur Mumcu, kabri başında anıldı - FOTO GALERİ

Uğur Mumcu'nun kabrine, Güldal, Özge ve Özgür Mumcu çiçek bırakıp, mum yaktı.  Mumcu'nun kabrini ziyarete gelenlere teşekkür eden Güldal Mumcu, "Ruhu şad olsun. Nurlar içinde yatsın" dedi.

Bu arada, ilkokul ücüncü sınıfa giden 8 yaşındaki Ilgın Tilkioğlu da üzerinde "İzindeyim Uğur Amca" yazan karnesini Mumcu'nun mezarına bıraktı. Tilkioğlu, "Fikirlerinin doğrultusunda, izindeyim. Seni unutmayacağım" ifadesini kullandı. Vatandaşlar da Mumcu'nun kabrine kırmızı karanfil bıraktı.

İzmir, Mumcu’yu unutmadı

Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik Karabağlar Uğur Mumcu Parkı’nda yapıldı. Törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, gazetemiz Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Murat Ergün, Eski CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve şiddetli yağmura karşın çok sayıda yurttaş katıldı. Daha sonra Narlıdere Limanreis’teki Uğur Mumcu Anıtı önünde, yine şiddetli yağmur altında yapılan törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’la Serdar Kızık, Atilla Sertel, Halil Hüner, Tacettin Bayır ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Mumcu, Bornova Belediyesi tarafından da önceki akşam gerçekleştirilen “Özgür Basın ve Uğur Mumcu” başlıklı panelle anıldı.

YURTTA UĞUR MUMCU ANMALARI

ADANA: Seyhan ve Çukurova Belediyeleri, ADD, ÇYDD, CKD, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Alevi Dernekleri Platformu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu, Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na yürüdü. “Uğurlar Ölmez” yazılı çelengin bırakılmasının ardından Atatürk ve tüm devrim şehitleri adına saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

BALIKESİR: Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformu (BALDEP), katledilişinin 22. yılında yazarımız Uğur Mumcu’nun yanı sıra Gezi Direnişi’nde yaşamlarını yitirenleri de unutmadı. Grup Alihikmetpaşa Meydanı’nda toplandı. Platform adına hazırlanan açıklamada Yeşilli Meydanı’nın adının Uğur Mumcu olarak değiştirilmesi istendi.

ESKİŞEHİR: ADD öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler, Mumcu için Vilayet Meydanı’nda tören düzenledi.

MERSİN: Uğur Mumcu, Mersin’de Atatürk Parkı içindeki anıtı önünde yüzlerce yurttaşın katılımıyla anıldı.

BURDUR: Etkinlikler Burdur Belediyesi tarafından dün düzenlenen müzik dinletisi ile başladı. Bugün de Cumhuriyet Meydanı’nda Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in de katıldığı yürüyüş düzenlendi.

YALOVA: Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde suikasta uğradığı saatte 13.25’te düzenlenen anma programına STK’lar ve yüzlerce kişi katıldı.

BURSA: Uğur Mumcu, Çağdaş Gazeteciler Derneği ile sivil toplum kuruluşları tarafından anıldı. Setbaşı Caddesi’nde toplanan gazeteciler ve sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, “Özgür basın susturulamaz” diye slogan atarak, Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk heykeline kadar yürüdü.

ZONGULDAK: Madenci Anıtı’nda toplanan Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri, “İnsanlık suçunda zamanaşımı olamaz” pankartı açarken, “Asla inmez bayrağım benim. Yerin dolmaz Mumcu senin. Taşı toprağı altın Türkiye’min” yazılı döviz taşıdı.

KAHRAMANMARAŞ: Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen anma töreninde CHP İlçe Başkanı Ünal Ateş, “Düşünenlerin öldürülmemesi, öldürülenlerin hiç unutulmaması dileğiyle Uğur Mumcu’yu saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

SİVAS: ADD ve TGB üyeleri, Kent Meydanı’nda Mumcu için anma töreni düzenledi.

TRABZON: CHP İl Başkanlığı tarafından Uğur Mumcu için düzenlenen panelde konuşan gazetemiz yazarı Şükran Soner, “Türkiye hâlâ paramparça olmamışsa cumhuriyet birikimine çok şey borçluyuz. Bunu yenden güçlendirmek için bütün demokratların biraraya gelmesi gerekiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler