Marmara için kritik uyarı.. Yarın başlıyor

Marmara Bölgesi'nde yarından itibaren kuvvetli lodosun etkili olacağı bildirildi. Hava sıcaklıkları ise lodosun etkisiye mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olacak.

Yayınlanma: 29.01.2015 - 14:13
Abone Ol google-news
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre,  yarından itibaren Marmara Bölgesi kuvvetli lodosun etkisine girecek. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-70 kilometre/saat) eseceği tahmin  ediliyor.
 
2 ŞUBAT'A KADAR DİKKAT 
 
Rüzgarın şiddetinin ise hafta sonu yer yer 80-100 kilometre/saate  ulaşması bekleniyor. Yetkililer, 2 Şubat'a kadar etkili olacağı tahmin edilen lodos  nedeniyle çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz  kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olayların yaşanabileceğini belirterek,  vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
 
SICAKLIKLAR ARTIYOR
 
Hava sıcaklığının lodosun etkisiyle yarından itibaren hissedilir derecede artarak, mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde olacağı tahmin  ediliyor. 
 
İstanbul'da hava yarın parçalı ve çok bulutlu olacak. En düşük  sıcaklık 7, en yüksek sıcaklık ise 15 derece olarak hissedilecek. 2 Şubat'ta en  düşük sıcaklığın 12, en yüksek sıcaklığın ise 19 derece olması, öğleden sonra ise  aralıklarla sağanak bekleniyor. 
 
Trakya'nın bazı kesimlerinde ise akşam saatlerinden itibaren  aralıklarla yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. Cuma, cumartesi ve pazar  günleri Edirne, Kırklareli ile Tekirdağ'ın bazı ilçelerinde yağış aralıklarla  etkili olacak. 
 
Marmara Bölgesi'nin genelinde yağış, 2 ve 3 Şubat'ta aralıklarla devam  edecek.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler