Cinayeti örtemediler

12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın başından vurularak öldürülmesi olayında, özel harekât polisi H.B. tutuklandı. Nihat’ın babası Mehmet Emin Kazanhan, “Hani polis ne gaz ne silah kullanmıştı? Görüntülere göre oğlum yere düştükten sonra da gaz atılmış, silah sıkılmış’’ dedi.

Yayınlanma: 29.01.2015 - 20:50
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak’ta “bilinmeyen bir mühimmatla” vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın ölümüyle ilgili Cizre Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığı belirtilen ve olay günü Cizre’de görevlendirilen özel harekât polisi H.B. tutuklandı. Kazanhan’ın babası Mehmet Emin Kazanhan, “Hani polis ne gaz ne silah kullanmıştı? Filistinli çocuklara ağlayanlar bizim çocuklarımız öldürüldüğünde inkâr ediyor!” diye konuştu.

Nihat’ın ölümüne neden olan yaklaşık 5 santimlik plastik cismin ne olduğu tanımlanamazken, polis kriminal raporunda bunun av tüfeği mermisi olduğu savunulmuştu. Olayın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, polisin gaz ve silah kullanmadığını savunurken, müfettişlerin incelemelerinin ardından İçişleri Bakanlığı, “Olay yerinde bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği değerlendirilmektedir” açıklaması yapmıştı.

Kazanhan’ın babası kamyon şoförü Mehmet Emin Kazanhan, olayla ilgli ortaya çıkan görüntülere dikkat çekerek, “Hani polis ne gaz ne silah kullanmıştı? İçişleri Bakanı, Başbakan ‘Benim polisim
gaz atmadı, silah kullanmadı’ diyordu. Görüntülere göre oğlum yere düştükten sonra da hastaneye götürülmeye çalışılırken de gaz atılmış silah sıkılmış. Bunu hangi vicdan kabul eder? Mardin’den gelen polisin orada ne işi var? Bir polis tutuklandı ama görüntülerde 3 polis var. Emri verenler var. Benim çocuğum kasıtlı olarak öldürüldü. Devlet eğer samimiyse bizden özür dilesin. Filistin için ağlayanlar bizim çocuklarımız öldürüldüğünde inkâr ediyor” diye konuştu.

Kazanhan soruşturmasında soruşturma evraklarının gizlilik kararı bile yokken kendilerine verilmediğini belirten avukat Filiz Ölmez de gizlilik kararının kaldırılması için önümüzdeki günlerde mahkemeye başvuracaklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler