Suçları bilet satıp poster taşımak

Kimisinin çocuğu Grup Yorum bileti satmaktan; kimisininki Che, Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş fotoğrafı taşımaktan örgüt üyesi sayıldı ve 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezaevlerine atıldı.

Yayınlanma: 29.01.2015 - 22:17
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, sayıları 3 bini aşan cezaevindeki üniversitelilerin aileleriyle Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

CHP Cezaevleri Komisyonu olarak son 4 yılda gördükleri yeni Türkiye’nin en büyük özelliğinin, “demokrasi ve özgürlüklerin yok hükmünde olması” olduğunu söyleyen Ağbaba, “AKP’nin iktidara geldiği günden beri uğraştığı bir kesim var; gençlik. Özellikle de solcu, devrimci, aydınlığa ve demokrasiye tutkuyla bağlı öğrenci gençliği. Çünkü AKP’nin en büyük korkusu gençler. Gençler,
polis tarafından dövüldü, öldürüldü, cezaevine yollandı” diye konuştu. Cezaevinde yatan öğrencilerden örnekler veren Ağbaba, şunları söyledi:

 

‘Poşu taktı yıllarca cezaevinde yattı’

“Cihan Kırmızıgül, sadece bir poşudan yıllarca cezaevinde yattı ve hüküm giydi. Mersin Üniversitesi öğrencisi Duygu Kerimoğlu, Facebook’ta Redhack ile ilgili haberi paylaştığı için aylarca cezaevinde terör örgütü üyeliğinden yattı. Dicle Üniversitesi öğrencisi Rıdvan Çelik, 1 Mayıs kutlamalarına katıldığı için ve slogan attığı görüntüsü olduğu için ceza aldı. Erasmus kapsamında Fransa’daki Lyon Üniversitesi’nden Anadolu Üniversitesi’ne gelen Sevil Sevimli, 1 Mayıs gösterisine ve Grup Yorum konserine katıldığı için terör örgütü üyesi olmakla suçlandı. Erdal Kozan, 18 Haziran’da Gezi eylemlerine katıldığı için gözaltına alındı, LYS’ye elleri kelepçeli götürüldü. Bu isimler kumpas kurulan gençlerden sadece birkaçı.”

 

‘Bilet satmak ceza alma sebebi’

Ağbaba, Che, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya’nın resimlerini göstererek gençlere yönelik kurulan kumpaslardaki suç delillerini paylaşmak istediğini ifade etti. Ağbaba, şöyle konuştu:

“Deniz Gezmiş, Mahir Çayan veya İbrahim Kaypakkaya’yı anmak, parasız eğitim pankartı, terör örgütü üyeliğinde delil oldu. Grup Yorum bileti satmak ceza alma sebebi. Yasal olarak satılan Marx’ın kitabı, Cumartesi Anneleri’ne destek vermek, 8 Mart’ı kutlamak, ÖDP, ESP, TKP, BDP, Halkevleri binalarına girip çıkmak, 1 Mayıs, 8 Mart eylemlerine veya YÖK protestosuna katılmak, parasız sağlık ve ulaşım hakkı talep etmek, anadilde eğitim talebinde bulunmak, Grup Munzur konserinin düzenlenmesine yardımcı olmak ve bilet satmak, Munzur Vadisi’ne yapılacak Hidroelektrik Santralı’na karşı çıkmak terör örgütü üyeliği için delil oldu. Öğrencilerin terör örgütü üyeliğine delil olarak gösterilenler ise tam bir komedi: Yumurta, kırmızı kırık bir şemsiye, fular ve atkı, naylon düdük, saç bandı, megafon, boş pet şişeler, Grup Yorum bileti, Komünist Manifesto, duvar takvimi, yelek, tişört, yaş pasta, mp3 çalar, Kâzım Koyuncu belgeseli.”

Ağbaba, 3 binin üzerinde üniversite öğrencisinin cezaevinde çürümeye terk edildiğini vurgulayarak “AKP yönetimi üniversiteleri medreseye, cezaevlerini üniversiteye çeviriyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler