‘Yoksulluğu sıfırlayacağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sabah kaldığı otelden Genel Sekreter Gürsel Tekin ve partililerle birlikte servis bekleyen işçileri ziyaret etti.

Yayınlanma: 29.01.2015 - 22:59
Abone Ol google-news

Çay ocağında oturan işçilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, taksi durağındaki şoförlerin sorunlarını dinledi. Kent içi ulaşımda kullanılan Bursaray’a binen CHP lideri, vatandaşlarla sohbet etti ve vatman ile selfie çektirdi. Üç çocuk babası inşaat işçisi Mehmet Yücedağ’ın evine konuk olan Kılıçdaroğlu, aile ile birlikte kahvaltı yaptı ve mahallelinin sorunlarını dinledi.

Kamyoncular Sitesi’nde şoförlerle bir araya gelen CHP liderine, burada bir kamyoncu “siyaset nedir başkanım” diye sorunca Kılıçdaroğlu,“Siyaset halka hizmet etmektir” dedi. Bunun üzerine kamyoncu ise “Yok siyaset yalandır abi. Anladın mı? Bu bir gerçektir. Ama bizim bu halkımız bunu bilmiyor. Başımıza siz de gelseniz, AKP de gelse hangi parti gelirse gelsin değişen bir şey olmayacak” dedi. Kılıçdaroğlu, “değişecek” deyince kamyoncu, “Hiçbir şey değişmez. Bizde bu zihniyet olduktan sonra biz kaybetmeye mahkûmuz abi” dedi.

Yerel bir televizyon kanalına konuk olan Kılıçdaroğlu siyasetçinin görevinin zenginleşmek değil, halka hizmet olduğunu vurguladı.

Bir ülkede 5.5 milyon işsiz varken ekonominin iyi olduğundan söz edilemeyeceğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “O insanlara gidip kendimizi anlatmamız lazım. AKP, onların sürekli yoksul kalmasını istiyor. Biz ise yoksulluğu sıfırlayacağız” dedi. Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Kendi baskıcı yönetiminizi oluşturdunuz. Şimdi topluma bir başka rejimi dayatıyorsunuz. Kişiye göre başkanlık sistemi olmaz. Padişahlık mı getireceksiniz?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon