Saray'a çok özel koruma

Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) en yüksek yerine yapılan yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın mekân kullanımı açısından bazı özelliklerinin tüm ülkede ilk olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 30.01.2015 - 05:33
Abone Ol google-news

Sarayda basın toplantıları için kullanılan salonda bulunan kürsü asansörlü. Toplantıyı düzenleyecek kişi kürsüyü kendi boy ölçüsüne göre düğmelerle otomatik olarak ayarlıyor. Sarayın çevresindeki demir parmaklıların ise Türkiye’de eşi benzeri yok. Parmaklıklar güvenlik açısından hem “görünmezlik” sağlıyor hem de olası silahlı saldırıyı engelliyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın çevresine 5 kilometrelik bir duvar çekilmiş 3 metre yüksekliğinde demir parmaklıklar üzerine yerleştirilmişti. Demir parmaklıkların özel tasarım olduğu ortaya çıktı. Buna göre demir parmaklıklar, tam karşısına 90 derece geçip bakılmadığı sürece arkasını göstermiyor. Parmaklıkların birinci özelliği görünmezlik koruması sağlaması. Parmaklıklar monte edildikleri kaidenin üzerine dik olarak değil sağa ve sola 45 derecelik açılarla yerleştiriliyor. Yaklaşık 1 santimetre kalınlığında, 4 santimetre genişliğinde olan parmaklıklardan birinin bittiği noktada diğeri başlıyor. Parmaklıkların yerleştirildikleri açılar, arkasının görülmesini büyük oranda engelliyor. Bu tasarım aynı zamanda dışarıdan yapılabilecek olası silahlı saldırıları da olabildiğince zorlaştırıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler