Başsavcılık'tan açıklama geldi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

Yayınlanma: 18.12.2013 - 14:20
Abone Ol google-news

Türkiye'yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet  Başsavcılığı'ndan ilk yazılı açıklama geldi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Kolluk makamlarından gelen bilgiler çerçevesinde 13 Eylül 2012, 21 Eylül 2012 ve 14 Şubat 2013 tarihlerinde 3 ayrı soruşturma başlatılmış, bu soruşturmalarda sivil vatandaşların yanında bir kısım kamu görevlileri de şüpheli olarak bulunmakta, soruşturmalardan ikisi genel olarak İmar Kanunu'na ve Kıyı Kanunu'na muhalefet etmek şeklinde olup, kamu görevlilerinin rüşvet aldığı ve görevi suiistimal ettiği iddiaları da bulunmaktadır."

3 AYRI SORUŞTURMA

"Bu soruşturmalardan birisi Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli bir Cumhuriyet Savcısı tarafından diğer ikisi Kaçakçılık Narkotik Bürosu'nda görevli başka bir savcı tarafından yürütülmekte olup bu savcılardan önce başka Cumhuriyet savcıları da aynı soruşturmaları yürütmüş, büro değişikliği ve benzer sebeplerle savcı değişikliği olmuştur. Dosyalardan biri 12 Temmuz 2013 tarihinde, diğeri 22 Temmuz 2013 tarihinde şu an iki dosyanın soruşturmasını yapan Cumhuriyet Savcısına tevzi edilmiştir. Üçüncü dosya ise 2 Aralık 2013 tarihinde şu an soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına tevzi edilmiştir.

SORUŞTURMANIN KISA SÜREDE İKMAL EDİLMESİ İÇİN İKİ SAVCI DAHA

"Soruşturmaların kapsamı, şüpheli sayısının çokluğu gözaltındaki şüphelilerin işlemlerinin yasal gözaltı süresinde bitirilmesinin gerektiği nazara alınarak ve delillerin tam olarak toplanıp, soruşturmanın kısa sürede ikmal edilmesi için önceden beri kapsamlı soruşturmalarda uygulanageldiği gibi bu soruşturmalara yardım etmek üzere de iki Cumhuriyet Savcısı daha görevlendirilmiştir. Yeni görevlendirilen Cumhuriyet savcıları memurlar ve kamu görevlilerinin suçlarını soruşturmak için kurulmuş bulunan Memur Suçları Soruşturma Bürosu ve Özel Soruşturma Bürosu'nda görevli olup önceden beri Memur ve Kamu görevlilerinin soruşturmalarını yürütmektedirler.

HAKİKATLERİN ORTAYA ÇIKARILMASI

"Yargı mercileri yasalar ve görevle ilgili iç düzenlemeleri çerçevesinde hakikatlerin ortaya çıkarılması ve yasal gereğinin yapılması için çalışmakta olup yanlış anlamlara sebebiyet vermemek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu kısa açıklama yapılmıştır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler