Davutoğlu'nun İzmir'e başbakanlık bürosu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık toplantılarının bazılarının İzmir’de yapılacağını söyledi.

Yayınlanma: 31.01.2015 - 22:09
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Osmanlı ve Selçuklu’dan” örneklerle “Cumhuriyetçilik dersi” verdi. Başbakan olduktan sonra ilk kez İzmir’e gelen Davutoğlu, partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, “Eyy CHP, ders 1” diye seslenerek “Şimdi cumhuriyetçilik dersi verme vakti. Cumhuriyetin temeli cumhurdur, yani millettir. Milletten kopuk olanlar cumhuriyetçi olamaz. Milletin fertleri arasında ayrım yapanlar cumhuriyetçi olamaz” dedi.

CHP’yi ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “darbecilikle” suçlayan Davutoğlu, “Milli iradeye sahip çıkmayanlar cumhuriyetçi olamaz. 60 ihtilalinin arkasında onlar var. 28 Şubat’ın arkasındakiler CHP’de milletvekili. 17-25 Aralık’ta seçilmiş hükümeti ve dönemin Başbakanımızı devirmeye çalışanlar cumhuriyetçi olamaz” diye konuştu. Davutoğlu, kongre konuşmasını milliyetçilik ve sosyal demokrasi dersleriyle sürdürdü.

Davutoğlu, AKP İzmir il kongresinde, 16 Türk devletini temsil eden askerleri “Kaçak Saray’a” yerleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yarıştı. Halkapınar spor salonu önünde Mehter Marşı’yla karşılanan Davutoğlu’na, konuşmasından önce Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya girişi ile Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet yıllarını anlatan dans gösterisi sunuldu.

Davutoğlu, konuşmasında sık sık Osmanlı vurgusu yaptı, hatta “Osmanlı levendlerine” bile selam göndermeyi ihmal etmedi. Osmanlı vurgusunun yetmediği yerde Selçuklu göndermelerinden yardım aldı. Malazgirt ve Horasan’ı sürekli anarak göndermelerini sürdürdü.

Davutoğlu, bir türlü oylarını alamadığı İzmir’e, seçim vaadi olarak hazirandan sonra “başbakanlık ofisi” açılacağını ve Başbakanlık toplantılarının bazılarının İzmir’de yapılacağını söyledi. Kongrede, MHP’den seçilen Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, AKP rozeti taktı. “Paralel burada doğdu, burada bitecek” pankartının dikkat çektiği kongre salonuna, Zaman gazetesi ve Cihan Haber Ajansı muhabirleri “akreditasyonları olmadığı” gerekçesiyle alınmadı.

 

Arınç yine ağladı

AKP Manisa İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise partinin geçmiş dönemde yaşadığı zorlukları anlatırken gözyaşlarını tutamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon