Timsah Arena inşaatı önünde korkunç kaza

Bursa'da stadyum inşaatında kullanılan vinç, lodos nedeniyle Bursa - İzmir karayoluna devrildi. Vinç o anda yoldan geçmekte olan bir ticari taksinin üzerine devrildi. Araçta bulunan 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Raylı sistem 3 gün iptal...

Yayınlanma: 01.02.2015 - 08:58
Abone Ol google-news

Bursa-İzmir karayolu üzerinde inşaatı devam eden  Timsah Arena Stadı'nın yapımında kullanılan vinç, sabah saatlerinde şiddetli  lodos nedeniyle Acemler Kavşağı'nda, seyir halindeki taksinin  üzerine devrildi.

 

 

 

 

Stadyum inşaatında kullanılan vinç devrildi: 1 ölü-FOTOĞRAFLAR

VİDEO - Stadyum inşaatında kullanılan vinç yola devrildi: 1 ölü

VİDEO - Saniye saniye vincin düşme anı



YOL KAPANDI, BURSARAY'IN BAZI SEFERLERİ DE İPTAL EDİLDİ
 
Kazada, sürücü Fatih Demirkıran (28) ile takside bulunan Kübra A.  yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleriyle Çekirge  Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan sürücü Demirkıran, müdahaleye  rağmen hayatını kaybetti.
 
Ekipler devrilen vinci kaynak makinaları parçalara ayırarak taşıyor. Vincin devrilmesi sonucu kapanan Bursa- İzmir ve Bursa-Mudanya yollarında uzun kuyruklar oluştu. Kent içi ulaşımda kullanılan Bursaray’ın elektrik hatları da zarar gördüğü için metro seferleri de yapılamadı.
 
4 SAAT SONRA ULAŞIMA AÇILDI
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena inşaatında çalışan vincin devrilmesi sonucu kapanan Bursa- İzmir ve Bursa Mudanya karayolu 4 saat sonra ulaşıma açıldı.
 
Yola düşen vinç parçalara ayrıldıktan sonra TIR’la yüklenerek kaldırıldı. Vincin devrilmesi sırasında yolda oluşan çukurlara, Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri yama yaptı. Temizlik görevlileri de vinçten yola dökülen yağın sürücüler için tehlike oluşturmaması için yola kepek döktü.
 
BURSARAY 3 GÜN ÇALIŞAMAYACAK
 
Bursa’da hızı zaman zaman saatte 100 kilometreye kadar ulaşan lodos nedeniyle stadyum inşaatında kullanılan vincin devrilmesi kent içi toplu taşıma yapan Bursaray'a büyük zarar verdi. Vincin Bursaray hattının üzerine düşmesi sonucu Kataner telinin gerilmesiyle yaklaşık bir kilometre boyunca hat üzerinde kopmalar meydana geldiği, vinç parçalarının travers ve raylara da zarar verdiği açıklandı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bu bölgedeki çalışmaların 3 en az üç gün sürebileceği belirtilerek, Karaman – Emek ve Nilüfer - Üniversite istasyonları arasında ring seferleri ile raylı ulaşıma geçici bir çözüm üretilirken, Bursaray Kestel hattının büyük bir bölümünün de zarar gördüğü ve hattın yeniden elden geçirileceği belirtildi. Bursa Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Levent Fidansoy olay yerindeki incelemeleri sonucu yaptığı açıklamada, “Karayolu üzerine düşen parçalar, kaldırıldı ancak raylı sistem hattı üzerindeki parçalar hala duruyor. Ayrıca kataner telinin gerilmesi sonucu sadece bu bölge değil, yaklaşık 1 kilometrelik alanda tellerde kopmalar meydana geldi. Travers ve raylarda da zarar var. Vinç kaldırılır, kaldırılmaz çalışmalara başlayacağız. Hattın yeniden çekilmesi ve zarar gören rayların onarılması gerekli. En az 3 gün sürecek çalışma boyunca seferler yapılamayacak dedi.
 
DOĞU ETABI YENİDEN ELDEN GEÇECEK
 
Bursaray hatlarına zararı lodosun değil, çevre binalardan savrulan reklam tabelaları, çatı parçaları gibi unsurların zarar verdiğini dile getiren Fidansoy, Kestel hattında da büyük zararlar tespit ettiklerini ve bu bölgede hattın sil baştan çekilmesi gerekeceğini belirtti. Kataner telinin çekilmesi için rüzgarın da durmasının gerektiğini ancak lodosun Salı gününe kadar etkili olmasının beklendiğini hatırlatan Fidansoy, Karaman – Emek ve Nilüfer – Üniversite istasyonları arasında ring seferlerle soruna çözüm üreteceklerini belirterek, “Bursaray en az 3 gün çalışamayacağı için 20 otobüsü hemen besleme hat olarak devreye aldık. Bu sayı ihtiyaca göre artırılacak. Hattın en 3 gün devre dışı olması nedeniyle vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmasın. Tüm ekiplerimizle sorunu en kısa zamanda çözmek için çalışmaları başlattık dedi.
 
HIZI SAATTE 107 KİLOMETREYE ULAŞTI
 
Lodos Bursa’da dün gece şiddetini daha da arttırarak saatte 107 kilometre hızla esti. Lodos yüzünden kenti içinde 35 binanın çatıları uçtu, çok sayıda araç devrildi. Reklam panoları ve çöp kutularının yollara devrilmesi sonucu trafik aksadı. Şiddetli lodos nedeniyle teleferiğin Uludağ seferleri ile BUDO ve İDO’nun deniz otobüs seferleri yapılamıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler