Mersin Üniversitesi'nde gergin gün!

Mersin Üniversitesi öğrencileri, 19 yaşındaki Bahar Salim’in okul içinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını kaybetmesi üzerine eylem düzenledi. Taleplerini rektörlüğe ileten öğrenciler olumlu yanıt alamayınca rektörlük binasını işgal etti. Rektör Yardımcısı Yüksel Özdemir’in taleplerin yerine getirileceğini taahhüt etmesi üzerine işgal sonlandırıldı.

Yayınlanma: 19.12.2013 - 14:41
Abone Ol google-news

Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan ve Mersin Üniversitesi’ne devredilen 3 bin 500 kişilik kız öğrenci yurdunda kalan Bahar Salim (19) önceki akşam okula gitmek için yurttan çıktığında dikkatsiz bir sürücünün çarpması sonucu yaşamını kaybetmişti. Kazanın, yurt çevresindeki yolların henüz yapılmamasından ve trafik işaretlerinin olmamasından kaynaklandığını ileri süren öğrenciler, önceki gün akşam saatlerinde yurt binası önünde eylem yaptı. Çok sayıda öğrencinin katıldığı eylem üzerine Rektör Yardımcısı Yüksel Özdemir de yurt bölgesine geldi. Özdemir’i kazanın meydana geldiği yere götüren öğrenciler, Özdemir’in ‘Yarın sabah gelin konuşalım’ demesi üzerine eyleme son verdi.

Öğrenciler dün sabah Mersin Üniversitesi Rektörlüğü önünde yeniden toplandı ve taleplerini rektörlüğe iletti. Ancak taleplerin reddedilmesi üzerine onlarca öğrenci rektörlük binasının kapılarını zorlayarak içeri girdi ve binayı işgal etti.


Öğrencilerin binayı işgal etmesi üzerine çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi de binanın etrafını sardı. Bunun üzerine öğrenciler, polisin binadan uzaklaşması ve taleplerinin kabul edilmesi halinde işgale son verileceğini duyurdu. Öğrencilerle görüşen Rektör Yardımcısı Yüksel Özdemir, Kartlı Geçiş Sistemi hariç tüm taleplerin yerine getirileceğini taahhüt etti. Öğrenciler de yurt çevresindeki yolların bir hafta içerisinde tamamlanması, ring seferlerinin artırılması, gece 24.00’e kadar yurda ulaşım sağlanması, eyleme katılan öğrenciler hakkında soruşturma açılmaması, yurt eylemi nedeniyle kınama cezası alan 14 öğrenciyle ilgili kararın geri alınması, Bahar Salim’in ailesinden resmi kanallardan özür dilenmesi, yurt içine revir kurulması ve yemek, su, temizlik şartlarının iyileştirilmesi talebinin takipçisi olacaklarını belirterek eyleme son verdiler.

Ege Üniversitesi karıştı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon