Defne Joy Foster'ın annesi isyan etti

Sunucu Defne Joy Foster’ın, evinde yaşamını yitirdiği gazeteci Ahmet Altan’ın oğlu Kerem Altan “Yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi” suçundan 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 12.02.2015 - 23:34
Abone Ol google-news

Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Anadolu Adalet Sarayı 36. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Kerem Altan katılmazken Foster’ın annesi Hatice Foster ile avukatlar hazır bulundu. Söz alan Hatice Foster, “Yüreğim yanıyor, evlat kaybettim. 2.5 saat sonra mı ambulansı arıyor?” ifadelerini kullandı. Mahkeme, sanık hakkında “yardım ve bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi nedeniyle kişinin ölmesi” suçundan dava açılmış olsa da tüm dosya kapsamına göre suç vasfının değiştiğini bildirdi. Altan’ı bu kapsamda TCK’nin 98/1. maddesindeki “yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi” suçundan 3 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, cezayı 2 ay 15 güne indirerek erteledi.

‘Müsterih olun’

Karar üzerine duruşma salonunda ağlamaya başlayan Hatice Foster, hâkim Mehtap Yılmaz’a dönerek, “Niye bu kadar az ceza verdiniz. Sizin de evlatlarınız vardır” dedi. Yılmaz ise “Ben de, çocuklarım da Defne’yi çok severdik. Bu dosyada verilebilecek en fazla cezayı verdik. Müsterih olun” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler