Mahkeme kararı olmadan internet içeriğine erişim yasağı

Torba kanun teklifi, kabul edildi. Teklife göre, başbakanlık ya da bakanların talebiyle internete erişim yasağı verilebilecek. Bu karar 4 saat içinde uygulanacak, bir gün içinde mahkemeye götürülecek.

Yayınlanma: 13.02.2015 - 10:54
Abone Ol google-news

"Torba Kanun" teklifi olarak adlandırılan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Kanuna göre, yaşam hakkı, kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik , kamu düzeninin korunması gibi gecikmesinde sakınca bulunan hallerde başbakanlık veya ilgili bakanlıkların talebi üzerine, TİB (Telekominikasyon İletişim Başkanlığı), mahkeme kararı olmadan internet içeriğine veya sitenin tamamına yasak getirebilecek.

TİB'in kararı 4 saat içinde uygulanacak ve içerik ya da erişim yasağı kararı 24 saat içende sulh ceza hakiminin onayına sunulacak.

Torba teklife göre ayrıca, doğuda faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketlerinin hedef kayıp-kaçak oranları aşağıya çekilecek. Otoyol ve boğaz köprülerinden kaçak geçenlerin cezası indirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler